Life

Ce sugestie are Mircea Badea pentru cei care conduc mașini electrice: “Dacă tot vrem eco…”

Ce spune Mircea Badea despre posesorii de mașini electrice? Îndemnul realizatorului TV cu privire la condusul în stil ecologic.
25.04.2024 | 22:44
Ce sugestie are Mircea Badea pentru cei care conduc masini electrice Daca tot vrem eco
Ce spune Mircea Badea despre mașinile electrice. Sursa foto: Antena 3 CNN
ADVERTISEMENT

Mircea Badea are o sugestie pentru șoferii de mașini electrice. Realizatorul de la Antena 3 CNN a făcut, mai exact, o observație pe tema condusului într-un mod ecologic, adică unul care nu ar trebui să polueze natura în niciun fel.

Ce îi îndeamnă Mircea Badea pe conducătorii auto de mașini electrice

Celebrul jurnalist atrage atenția că mașina electrică nu este atât de ecologică pe cât pare. Asta deoarece consumă curent electric din arderea gazului atunci când este încărcată la benzinărie, chiar dacă nu are nevoie de combustibil.

ADVERTISEMENT

Mircea Badea spune că o mașină electrică ar trebui încărcată la o sursă verde, o modalitate prin care se protejează, într-adevăr, mediul înconjurător. Ori, în caz contrar, totul nu este decât de fațadă.

”Eu aș vrea să pun în Constituția Mondială, care nu există, dar probabil va exista, următoarea prevedere: Dacă ai mașină electrică din aia de se bagă în priză, atunci curentul electric ce se vâră la tine în mașină să fie exclusiv din sursă verde.

ADVERTISEMENT

Nu bagi din rețea astfel încât să arzi combustibilul fosil ca să bagi curent electric la tine în mașină, ci bagi curent ecologic. Dacă tot suntem pe electric și vrem eco, vâră curent eco, nu din ăla făcut din arderea gazului. Ori protejezi natura, ori ce faci?”, a explicat Mircea Badea la Antena 3 CNN, joi, 25 aprilie, scrie DC News.

Cât de eco sunt mașinile electrice

Despre mașinile electrice se spune că sunt eco deoarece ar transforma energia înmagazinată în energie cinetică, mai puțin poluantă. Invenția acestor tipuri de autovehicule a fost influențată de schimbările climatice din ultimii peste 10 ani, adică de încălzirea globală, cauzată de poluare.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că vehiculele electrice elimină toate toxinele de la motoare și nu neagă gradul lor de poluare, dar subliniază că este mai mic decât o mașină obișnuită, care poate fi condusă doar pe bază de benzină sau motorină.

Cei de la Greenpeace atrag atenția că România trebuie să ajungă la un sistem nepoluant până în 2050, conform Pactului ecologic european, iar acest lucru este posibil fiindcă sunt puse la dispoziție fonduri pentru crearea unui transport durabil.

ADVERTISEMENT

”Când calculăm cât de mult CO2 produce o mașină trebuie să luăm în considerare nu numai emisiile de CO2 din timpul utilizării, ci și emisiile generate de producția și casarea acesteia. Producția unei mașini electrice este mai puțin ecologică decât cea a unei mașini cu motor cu combustie internă, iar nivelul emisiilor provenite de la vehiculele electrice variază în funcție de modul în care este produsă electricitatea cu care este alimentată mașina respectivă.

Cu toate acestea, luând în considerare mixul energetic mediu din Europa, autovehiculele electrice se dovedesc a fi deja mai curate decât vehiculele alimentate cu benzină. Deoarece cota de electricitate provenită din surse regenerabile va crește în viitor, automobilele electrice vor deveni și mai puțin dăunătoare pentru mediu, spun cei de la Greenpeace.

ADVERTISEMENT
Tags: