Sport

Ce super salariu i-a oferit Dinamo lui Darko Velkovski. E cel mai bine plătit jucător

Darko Velkovski a ajuns în cele din urmă la Dinamo. Internaționalul nord-macedonean s-a propulsat în topul salariilor din Ștefan cel Mare.
07.01.2024 | 10:05
Ce super salariu ia oferit Dinamo lui Darko Velkovski E cel mai bine platit jucator
Darko Velkovski va încasa 12.000 euro lunar la Dinamo. Sursă foto: Instagram @Darko Velkovski
ADVERTISEMENT

Darko Velkovski a ajuns în cantonamentul „câinilor” din Antalya, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Fundașul central a fost adus la insistențele antrenorului Zeljko Kopic, însă partea financiară a cântărit cu siguranță destul de mult.

Darko Velkovski a dat lovitura la Dinamo. Cât va încasa lunar stoperul

FANATIK a aflat în exclusivitate că Darko Velkovski va avea un salariu lunar de 12.000 de euro, ceea ce îl face pe fundașul cu 48 de meciuri la naționala Macedoniei de Nord să fie cel mai bine plătit jucător de la Dinamo, alături de brazilianul Lucas, care încasează același salariu.

ADVERTISEMENT

Astfel, Velkovski va încasa într-un an 144.000 de euro. Acest transfer însă ar putea fi pentru Dinamo și o afacere dacă jucătorul va confirma așteptările și „câinii” se vor salva de la retrogradare. Darko Velkovski e evaluat la 1,8 milioane de euro conform unui site de specialitate.

Fundașul central a venit la Dinamo liber de contract după despărțirea de saudiții de la Al-Ettifaq. De-a lungul carierei a mai jucat la Rabotnicki, Vardar Skopje și în Croația la HNK Rijeka, unde a fost remarcat prima oară de antrenorul lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Darko Velkovski, lider în topul salariilor la Dinamo. Cine sunt cei mai bine plătiți jucători

Pe lângă Darko Velkovski și Lucas mai sunt alți jucători care câștigă sume importante, deși Dinamo este pe penultimul loc în clasament și riscă o nouă retrogradare.

Gonzalo Gregorio și Dennis Politic încasează în fiecare lună nu mai puțin de 8.000 de euro. În topul celor mai bine plătiți jucători de la Dinamo se mai înscriu și Dani Iglesias, Abdallah și Neluțu Roșu, cu 7.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Astfel, bugetul de salarii al lui Dinamo în fiecare lună se învârte în jurul sumei de 120.000 de euro. „Câinii” sunt nevoiți să ofere salarii consistente pentru a atrage jucători care să poată ajuta echipa să iasă din această situație complicată.

Dinamo e foarte aproape să aducă un fost jucător de la Benfica

FANATIK a aflat de asemenea că Dinamo negociază cu Ljubomir Fejsa, un mijlocaș cu un CV beton, care a jucat și pentru Benfica Lisabona. Sârbul a primit de asemenea o ofertă de 12.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, este cel care a negociat cu jucătorul. Conducerea „câinilor” i-a propus și un bonus în cazul în care echipa reușește să evite retrogradarea.

Jucătorul în vârstă de 35 de ani dorește însă un salariu mai mare, fără bonus. Închizătorul e liber de contract din vară, după ce s-a despărțit de Partizan Belgrad și e cotat la 250.000 de euro.

  • 144.000 de euro va încasa Darko Velkovski la Dinamo 
  • 120.000 de euro e bugetul lunar de salarii la Dinamo, adică 1.440.000 de euro pe an
ADVERTISEMENT