Sport

Ce superstiții aveau jucătorii Rapidului: „Nu se dădea jos din autocar”

Mircea Bornescu a dezvăluit ce superstiții aveau jucătorii Rapidului. Ce făcea înainte de meci un fost căpitan din Giulești.
23.11.2023 | 14:40
Ce superstitii aveau jucatorii Rapidului Nu se dadea jos din autocar
Ce superstiții aveau jucătorii Rapidului: „Nu se dădea jos din autocar”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mircea Bornescu, fostul portar din Giulești, a fost invitat la „Suflet de Rapidist”. Povești savuroase cu superstițiile pe care le aveau jucătorii Rapidului. Cum îi ajuta asta înainte de meciuri.

Mircea Bornescu, amintiri haioase din vestiarul Rapidului: „Aveam la superstiții…”

Lucian Ionescu a avut o curiozitate legată de perioada în care Mircea Bornescu juca la Rapid: „Adevărul e că sunt superstiții. Cred că îl știți pe Oaie Limbă de la Progresul.

ADVERTISEMENT

El vine permanent și acum și aruncă o monedă a lui și o pune în poartă. Dup-aia mă sună: ‘Vezi, Luciano, moneda?’. Se duce și o recuperează”. 

Mircea Bornescu dezvăluie că la Rapid era și mai rău. Se dă drept exemplu chiar pe el: „Aveam la superstiții… În fiecare săptămână. Dacă jucam bine toată săptămâna încercam să fac ce am făcut săptămâna trecută, identic. Tot, nu încercam să ies din…”. Lucian Ionescu s-a amuzat pe seama răspunsului fostului portar: „Păi și dacă trăsesei un șpriț? Făceai la fel?. Bornescu însă a parat: „Nu prea…”. 

ADVERTISEMENT

Mircea Bornescu a dezvăluit ce făcea Costin Lazăr înainte de meciuri

Robert Niță a vrut să știe și el în ce constau aceste superstiții: „Aveai de-astea, să nu te bărbierești, să nu schimbi jambierii, să te urci în autocar ultimul sau să ieși ultimul”. 

Mircea Bornescu își aduce aminte ce făcea căpitanul Rapidului: „Cum să nu! Astea erau clar. Care urcă ultimul, aveam. Costin Lazăr nu cobora din autocar până nu… Am vrut să stau în autocar să vedem ce se întâmplă. Coboară sau nu

ADVERTISEMENT

Robert Niță nu e totuși convins că aceste lucruri aveau un efect direct: „Te-ajutau mental superstițiile astea?”. Răspunsul a venit sincer: „Bă, știi cum e, crezi în ele până când se întâmplă contrariul”.

Bornescu a învățat însă să se bazeze pe lucruri concrete: „Crezi în chestiile astea, dar până la urmă nu trebuie să crezi decât în tine. Am ajuns la concluzia că cea mai bună superstiție e să crezi în tine și în puterea ta”.

ADVERTISEMENT

„Suflet de Rapidist” e marțea, de la 13:30, DOAR pe site-ul FANATIK.RO. Emisiunea este difuzată ÎN PREMIERĂ pe YouTube și Facebook joia, la ora 10:30.

Ce superstiții aveau jucătorii Rapidului

ADVERTISEMENT
Tags: