News

Ce trebuie să facă, de două ori pe săptămână, cetățenii din Marea Britanie pentru oprirea pandemiei

22.03.2021 | 21:00
Ce trebuie sa faca de doua ori pe saptamana cetatenii din Marea Britanie pentru oprirea pandemiei
ADVERTISEMENT

Fiecare adult din Marea Britanie va fi încurajat să se testeze acasă pentru coronavirus de cel puțin două ori pe săptămână, în cadrul unor noi planuri pentru a relaxa carantina.

Obiectivul acestei testări este identificarea persoanelor fără simptome. Potrivit autorităților, convingerea oamenilor să se autotesteze în mod regulat este esențială în reducerea răspândirii virusului și gândesc o campanie publicitară care îi va încuraja pe britanici să se testeze acasă.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie a depășit sâmbătă un nou record în campania de vaccinare, pentru a treia zi consecutiv, după administrarea a 844.285 de doze de ser contra COVID-19.

Britanicii, încurajați să se testeze pentru COVID acasă, de două ori pe săptămână

Fiecare adult din Marea Britanie va fi încurajat să se testeze acasă pentru coronavirus de cel puțin două ori pe săptămână. Noua campanie va fi completată de monitorizarea apelor uzate la nivel național.

ADVERTISEMENT

Se speră că zonele cu număr de cazuri în creștere vor fi identificate rapid, iar potențialele focare eliminate, dispărând în acest fel necesitatea unor eventuale carantinări viitoare.

Succesul campaniei de vaccinare din Marea Britanie a dus la apariția solicitărilor de ridicare mai rapidă a restricțiilor, în ciuda noilor reglementări care sporesc puterile guvernamentale de urgență de a extinde restricțiile cu până la șase luni.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, dr. Mary Ramsay, de la Public Health England, a avertizat că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede” și că măștile de protecție și distanțarea socială pot rămâne valabile „pentru câțiva ani”, relatează Daily Mail.

Oamenii „s-au obișnuit cu aceste restricții de nivel inferior acum, și pot trăi cu ele, iar economia poate continua cu restricțiile mai puțin severe existente. Așadar, cred că, cu siguranță, timp de câțiva ani, cel puțin până când alte părți ale lumii vor fi la fel de bine vaccinate ca și noi și numărul cazurilor a scăzut peste tot, atunci putem ajunge să revenim foarte treptat la un nivel mai normal al situației”, a spus ea.

ADVERTISEMENT

Record de vaccinări în Marea Britanie

Numărul de doze zilnice de vaccin împotriva COVID19 administrate în Marea Britanie a atins un nivel record pentru a treia zi consecutiv. Un total de 844.285 de doze au fost administrate sâmbătă, în creștere de la 711.157 vineri.

Peste 27,6 milioane de persoane din Marea Britanie, mai mult de jumătate din populația adultă, au primit cel puțin o doză de vaccin.

Premierul Boris Johnson, care a primit prima doză de vaccin vineri, a declarat: “Vă mulțumesc enorm tuturor celor implicați și vă rugăm să vă prezentați pentru a vi se administra serul atunci când sunteți invitați să faceți acest lucru”, relatează BBC.

Sir Simon Stevens, director executiv al Sistemului Național de Sănătate (NHS) Anglia, a adăugat: „Într-o singură zi am vaccinat echivalentul întregii populații adulte din Liverpool, Southampton și Oxford combinate”.

Un total zilnic ușor mai mare de 873.784 a fost raportat inițial de către prim-ministru și ministrul sănătății, Matt Hancock, care a adăugat mai târziu că cifrele din Scoția „au fost ușor revizuite în jos”, dar a fost „încă ziua noastră record”.

Dintre vaccinurile administrate sâmbătă, 752.308 au fost prima doză și 91.977 au fost al doua, ceea ce înseamnă că 2.228.772 de persoane din Marea Britanie sunt acum complet imunizate.

Campanie de vaccinare din Matea Britanie a avut efect și asupra reducerii numărului deceselor cauzate de COVID-19, care a scăzut cu 36,5% față de săptămâna precedentă, 33 de decese față de 52.

Cu toate acestea, numărul persoanelor care au primit rezultate pozitive la testele COVID-19 a crescut comparativ cu săptămâna precedentă. Cele 5.312 cazuri înregistrate sâmbătă sunt cu 15% mai multe decât cele 4.618 cazuri văzute acum o săptămână.

Dar, pe măsură ce efortul de vaccinare extrem de reușit din Marea Britanie continuă să avanseze, există temeri că întreaga campanie ar putea fi încetinită în următoarele luni.

Profesorul Jeremy Brown, membru al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a avertizat că întârzierile în aprovizionare înseamnă că vaccinarea tuturor adulților din Marea Britanie va dura până la sfârșitul lunii iulie.

Încă nu se întrevede o relaxare a restricțiilor privind călătoriile în străinătate

În ciuda succesului campaniei de vaccinare, ministrul Apărării, Ben Wallace, nu a exclus extinderea interdicției de a pleca în vacanță în străinătate, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 din alte țări.

Wallace a declarat că rezervarea unei călătorii în străinătate ar fi „prematură”.

Declarația sa vine după ce un om de știință dintr-un organism consultativ guvernamental a declarat că vacanța de vară peste hotare este „extrem de puțin probabilă” din cauza riscului ca turiștii să aducă variante de coronavirus în Marea Britanie.

Locuitorii din Anglia ar putea pleca în străinătate, cel mai devreme în data de 17 mai. Călătoriile internaționale nu vor fi posibile înainte de 17 mai, au precizat guvernele scoțian și galez, în timp ce Irlanda de Nord nu a stabilit o dată.

ADVERTISEMENT