Life

Ce trebuie să facă toți românii după ora 22.00. Sfaturile episcopului Varlaam Ploieșteanul

Ce trebuie să facă toți românii după ora 22:00, în postul Paștelui și nu numai. Iată îndemnul episcopului vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul
06.03.2023 | 16:42
Ce trebuie sa faca toti romanii dupa ora 2200 Sfaturile episcopului Varlaam Ploiesteanul
Ce trebuie să facem după ora 22:00, potrivit PS. Varlaam. Sursa foto: Doxologia, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Suntem în perioada postului Paștelui când se spune că nu trebuie doar să ne abținem de la tot ce înseamnă alimente de frupt, ci și să avem grijă la faptele noastre, încât să primim iertarea păcatelor de la Dumnezeu. Iată cum ar trebui să procedăm după ora 22:00, potrivit episcopului vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul.

Ce este bine să facem după 22:00, în postul Paștelui. Sfatul Preasfințitului Varlaam Ploieșteanul

Faptele de zi cu zi își pun amprenta asupra noastră, mai exact, asupra stării pe care o avem, transmite Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul. El îi îndeamnă pe credincioși ca să evite privitul la televizor, după ora 22:00, din cauză că ”aduce tulburare sufletului”.

ADVERTISEMENT

Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul este unul dintre cei mai importanți clerici ai BOR și spune că în momentul în care ne pregătim de somn ar fi ideal să ne odihnim mintea și sufletul cu lectură religioasă, prin citirea Sfintelor Evanghelii și prin rugăciune.

”Perioada aceasta a Postului, post de rugăciune, de abținere de la orice fel de abuz, perioadă de meditație, de osteneli, de înmulțire a faptelor bune este un bun prilej ca noi să rezervăm în fiecare zi sau în fiecare seară un timp pentru a citi din Sfânta Evanghelie.

ADVERTISEMENT

Acum, mai ales, după ora 22:00 trebuie să rămânem în casă. Și dacă avem puterea de a renunța la a privi la televizor tot ceea ce se întâmplă în societatea de astăzi și care aduce multă tulburare sufletului și inimii, am putea găsi timpul necesar lecturării, măcar pentru câteva minute sau zeci de minute, cuvântului dătător de viață veșnică al Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a transmis Varlaam Ploieșteanul, în cadrul unei slujbe din 2021, de la Catedrala Patriarhală, scrie Basilica.

Prin rugăciune, omul reușește să se conecteze mai bine cu Dumnezeu și să obțină mai rapid îndeplinirea dorințelor, mai precizează Varlaam Ploieșteanul. Tot el ne sfătuiește ca Sfintele Evanghelii să le citim nu doar seara, după 22:00, ci și să le ascultăm atunci când facem treabă sau mergem cu mașina.

ADVERTISEMENT

”În felul acesta, limbajul Evangheliei devine propriul nostru limbaj, ferindu-ne de tot ceea ce se întâmplă astăzi cu limba noastră, ‹limba vechilor Cazanii›. De asemenea, ceea ce se transmite în cuvintele acestea prin urechi ne intră în inimă și devine modul nostru de a trăi”, a mai comunicat clericul.

Cât durează postul Paștelui

Postul Paștelui este al doilea cel mai mare post dintr-un an, după Crăciun, când are loc postul Nașterii lui Iisus Hristos. Durează 40 de zile și semnifică momentul când fiul lui Dumnezeu a înviat din morți, după ce a fost răstignit.

ADVERTISEMENT

Postul Paștelui a început pe 27 februarie și se va încheia pe 16 aprilie la creștinii ortodocși, iar la cei catolici a început pe 22 februarie și se va încheia mai devreme, pe 9 aprilie. În ambele cazuri regulile postirii sunt valabile, cu dezlegări la pește.

Pe parcursul celor 40 de zile de post oamenilor li se recomandă și să facă mai multe fapte bune, să-i ierte pe cei care le-au greșit, iar la rândul lor să ceară iertare. Această perioadă poate fi și un moment în care ne detoxifiem organismul de toată alimentația grea.

ADVERTISEMENT