Life

Rugăciunea rostită pentru a avea un somn liniștit. Preoții spun că este benefică bolnavilor

Închinarea care te ajută să te odihnești peste noapte. Figurile bisericești ne transmit că este ideală pentru oamenii în suferință.
02.03.2023 | 09:31
Rugaciunea rostita pentru a avea un somn linistit Preotii spun ca este benefica bolnavilor
Închinarea care te ajută să te odihnești peste noapte. Figurile bisericești ne transmit că este ideală pentru oamenii în suferință. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rugăciunea rostită pentru a avea un somn liniștit. Preoții spun că este benefică bolnavilor pentru că alungă toate gândurile negre și aduce o pace interioară de care toată lumea are nevoie atunci când se pune noaptea în pat.

Închinarea care te ajută să te odihnești peste noapte. Figurile bisericești ne transmit că este ideală pentru oamenii în suferință

Una dintre închinările care te ajută să te odihnești peste noapte este scurtă, dar cu o semnificație aparte. Foarte multe figuri bisericești ne transmit că este ideală pentru oamenii în suferință, care au probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Apropierea de Dumnezeu este cheia unei vieți liniștite, motiv pentru care creștinii ortodocși trebuie să lase deoparte lucrurile rele și să se concentreze pe cele bune, pozitive. E foarte important ca la rostirea rugăciunii să fie aprinsă o lumănare.

De asemenea, preoții ne îndeamnă să avem aproape și o icoană atunci când ne rugăm înainte de somn. Totodată, lumina din cameră trebuie să fie stinsă pentru a avea o conexiune și mai puternică cu Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

„Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție. Împărate ceresc, Mângâieto­rule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le îm­plinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre”. 

La final, pentru o viață cât mai împăcată și cu pace sufletească, credincioșii trebuie să rostească de trei ori cuvintele: „Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi. Amin”.

ADVERTISEMENT

Care este ruga ce te ajută să ai un somn odihnitor

Ulterior, preoții ne îndeamnă să spunem rugăciunea Tatăl Nostru, care este foarte comună și știută pe de rost de toți creștinii ortodocși. Este una foarte puternică și datorită faptului că este primul semn al forței și al însemnătății ei.

Mai apoi se spun și troparele de umilință și Rugăciunea întâi, a Sfântului Macarie cel Mare, către Dumnezeu Tatăl, care se încheie cu paragraful: „Și mă izbăvește, Doamne, de gândurile cele deșarte, care mă întinează, și de poftele cele rele.

ADVERTISEMENT

Că a Ta este împărăția, puterea și slava, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”, notează locurisacre.ro, unde se poate citi rugăciunea întâia, a Sfântului Macarie cel Mare, către Dumnezeu Tatăl.

ADVERTISEMENT
Tags: