Pastele sunt unele dintre cele mai ușoare alimente de preparat. Sunt extrem de versatile, nu necesită mult timp și se combină de minune cu alte ingrediente. Pentru a te asigura că pregătești cele mai delicioase paste, trebuie să acorzi atenție unui detaliu extrem de important.
Aproape că nu există persoană căreia să nu îi placă pastele. Sunt unele dintre cele mai versatile alimente și pot fi preparate în fel de fel de combinații. Toate sunt extrem de delicioase, însă este foarte important să știm cum se fierb pastele corect.
Fierberea pastelor este unul dintre cei mai importanți pași. Indiferent de tipul de paste, toate au specificat pe ambalaj timpul necesar fierberii. Dar, de foarte multe ori, se întâmplă ca unele paste să se lipească între ele și să nu se mai fiarbă la fel de bine.
Potrivit instrucțiunilor scrise pe fiecare ambalaj de paste, fierberea lor nu ar trebui să fie prea grea. Tot ce trebuie să faci este să pui apă la fiert cu puțină sare, iar apoi, când aceasta a dat în clocot, trebuie să pui pastele la fiert.
Însă, realitatea este cu totul și cu totul alta. Nu este deloc simplu să fierbi paste, mai ales dacă vrei ca totul să arate și să aibă același gust ca la restaurant. Pentru a obține un astfel de rezultat, trebuie să ții cont de câteva indicații extrem de simple și de clare.
Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont este faptul că trebuie să fii mereu prezent lângă paste atunci când fiert. Nu este suficient să le arunci în oala cu apă, apoi să pleci de lângă ele.
Marii bucătari recomandă prezența constantă lângă paste în procesul fierberii. Este unul dintre cei mai importanți pași. Pentru ca pastele să fiarbă foarte bine, este nevoie să mesteci în ele încă din primele minute.
De cele mai multe ori, pastele se lipesc între ele chiar și după ce au fost scoase din oală. Acest lucru se întâmplă din cauza amidonului de la suprafață.
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că puțină sare pusă în apa în care urmează să fiarbă pastele poate face minuni. La fel de bun este și uleiul pe care multă lume îl pune în apă.
Însă, în cazul uleiului, trebuie făcute anumite precizări. Acesta nu se poate pune în apă de fiecare dată. El este recomandat doar atunci când pastele urmează să fie servite cu un sos care conține, la rândul lui, ulei.