Life

Cum prepari cel mai delicios sos pentru paste. Cele mai simple retețe folosite în restaurantele de lux

Cum să pregătești cel mai gustos sos pentru paste. Rețetele simple pe care le folosesc chiar și bucătarii profesioniști.
28.10.2023 | 00:15
Cum prepari cel mai delicios sos pentru paste Cele mai simple retete folosite in restaurantele de lux
Cum să pregătești un sos delicios pentru paste. Sursa foto: Engin Akyurt/ Pixabay
ADVERTISEMENT

Cum să pregătești în casă cel mai delicios sos pentru paste. Este o variantă mult mai delicioasă a celor care se găsesc în comerț și, odată încercată această rețeta, nu le vei mai folosi niciodată ca atare.

Cum să faci cel mai bun sos pentru paste

De cele mai multe ori, oamenii nu mai au timp să petreacă în bucătărie, mai ales atunci când vine vorba de paste, la care mulți apelează atunci când vor ceva rapid. Astfel, sosul din supermarketuri devine ingredientul cheie.

ADVERTISEMENT

Nu este o greșeală să-l folosești în pregătirea pastelor, totuși, dacă vrei să ai o mâncare cu adevărat delicioasă, atunci mai adaugă în coșul de cumpărături și alte câteva ingrediente, cu care îl vei putea îmbunătăți.

Specialiștii de la forksoverknives.com au dezvăluit că două ingrediente specifice bucătăriei italiene sunt primele la care ar trebui să ne gândim atunci când pregătim un sos pentru paste.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre două condimente foarte populare și anume, busuioc și oregano. Una sau două lingurițe din aceste ierburi vor schimba complet gustul preparatului și îi vor da o aromă deosebită.

Sosul perfect pentru spaghete

Totodată, atunci când vine vorba despre sosul perfect pentru paste și despre îmbunătățirile care îi pot fi aduse unuia din comerț, există o mulțime de alte trucuri care să-l facă delicios.

ADVERTISEMENT

De pildă, puțin cimbru proaspăt va face minuni cu sosul pentru spaghete. Este un ingredient pe care îl folosesc chiar și bucătarii profesioniști, în restuarentele de lux.

Tot la categoria ierburilor aromate care fac diferența intră și rozmarinul, salvia și tarhonul. Acestea pot transforma complet un sos pentru paste cumpărat din magazin și este de ajuns să fie adăugate și amestecate timp de câteva minute în vasul de gătit.

ADVERTISEMENT

În plus, în sos mai pot fi adăugat repede ceapa și usturoiul. Acestea vor da mai multă savoare pastelor. Iar amatorii de mâncare picantă pot pune cu încredere și o linguriță de boia iute.

ADVERTISEMENT