News

Ce trebuie să știe toți clienții Banca Transilvania. Este legat de plăți și orice transfer de bani

Banca Transilvania anunță lansarea plăților instant în euro. Este singura bancă din România care oferă această facilitate
28.10.2023 | 13:06
Ce trebuie sa stie toti clientii Banca Transilvania Este legat de plati si orice transfer de bani
Transferurile instant în euro – plăți și încasări – înseamnă acces la bani în aproximativ zece secunde, a anunțat BT / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Banca Transilvania a anunțat că lansează plățile instant în euro, după ce instituția a aderat la inițiativa europeană privind Plățile instant. Banii ajung la beneficiar în aproximativ zece secunde. Comisioanele sunt cele standard pentru plățile în euro, în zona SEPA. Plățile se pot realiza non-stop prin anumite aplicații BT.

Inițiativa europeană Plățile instant

Anul trecut, Banca Transilvania a anunțat că a aderat la inițiativa europeană Plățile instant, „serviciu gratuit datorită căruia persoanele fizice și juridice primesc, pe loc, banii de la una dintre băncile din Europa, parte din sistemul de decontare Target instant payment settlement (TIPS).

ADVERTISEMENT

Banca Transilvania este singura bancă din România care oferă clienților această facilitate, potrivit anunțului. „Transferurile instant în euro – plăți și încasări – înseamnă acces la bani în aproximativ zece secunde. Firmele pot realiza aceste plăți prin BT24 și NeoBT, iar persoanele fizice, tot prin NeoBT.

Transferuri în euro

„Prin includerea în ofertă a transferurilor instant în euro, Banca Transilvania aderă la inițiativa europeană prin care transferurile de bani realizate a doua zi devin transferuri în zece secunde, contribuind la creșterea semnificativă a fluxului de numerar și la economii de costuri pentru business-uri, în special pentru IMM-uri”, precizează BT.

ADVERTISEMENT

„Suntem prima bancă din România care pune la dispoziția clienților gama completă de transferuri instant în euro, disponibilă în UE, ceea ce înseamnă plăți instant către peste 500 de bănci din UE. Ne bucurăm să facem parte din această comunitate de bănci care, aderând la sistemul de decontare TIPS, transformă bankingul și plățile în Europa”, a declarat Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania.

„Cu cât ne alăturăm mai multe bănci, cu atât mai accesibile vor fi aceste plăți în România și în Europa, pentru a fi și mai competitivi cu ajutorul digitalizării. Plățile instant eliberează practic bani din fluxul procesării – așa-numitele sume de tranzit – bani care pot fi folosiți mai repede pentru consum sau investiții”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Plățile instant pentru populație

„Banii sunt primiți de beneficiarul plății în maxim 10 secunde.Pot fi transferați până la 1.000 de euro/tranzacție. Beneficiile plăților instant la comisioanele standard, similare celor pentru alte plăți în euro, realizate în zona SEPA (Single Euro Payments Area), precizează BR.

Plățile instant pentru pentru business-uri

„Înseamnă un flux de numerar eficient și o gamă mai largă de mijloace de plată. Decontarea este realizată în maxim zece secunde. Serviciul este disponibil non-stop, la comisioane standard, similare celor pentru alte plăți în euro, în zona SEPA.

ADVERTISEMENT

Plățile și încasările instant în euro sunt incluse în Pachetele BT de cont curent Nelimitat care conțin tranzacții interbancare: Pachetul Nelimitat&10, Pachetul Nelimitat&25, Nelimitat All Inclusive și Pachetul Contul Primul an Gratuit. Suma maximă de plată este de 10.000 de euro/tranzacție”.

Banca Transilvania se numără printre cele peste 500 de bănci cu 13.000 de unități din Uniunea Europeana (zona SEPA), care au aderat la sistemul de decontare TIPS (Target Instant Payment Settlement), mai precizează instituția.

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori