Life

Ce trebuie să verifici neapărat dacă locuiești sau te muți într-o casă veche. Detaliile la care e bine să ai grijă

Ce trebuie să știi dacă locuiești sau te muți într-o casă veche. La ce detalii e bine să ai grijă pentru a nu avea probleme.
01.07.2023 | 07:00
Ce trebuie sa verifici neaparat daca locuiesti sau te muti intro casa veche Detaliile la care e bine sa ai grija
Ce să verifici la o casă veche. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă locuiești sau urmează să te muți într-o casă veche, trebuie să acorzi atenție anumitor detalii. Construcția anumitor locuințe ridicate cu mult timp în urmă poate fi afectată de anumite fenomene.

Ce trebuie să știi dacă locuiești sau urmează să te muți într-o casă veche

Chiar dacă plănuiești să te muți într-o casă nouă sau veche, trebuie să știi că există mai multe aspecte la care trebuie să ai grijă. Conform specialiștilor, trebuie să ai mare grijă mai ales dacă locuința este mai veche.

ADVERTISEMENT

Pereții unei locuințe vechi pot fi afectați de acțiunea apei sau a vântului asupra lor, astfel că acesta ar fi primul lucru important pe care trebuie să îl verifici la o casă.

Și casele noi pot fi afectate de asemenea situații, însă crăpăturile sunt mai frecvente în cele vechi. Dacă este vorba de o construcție foarte veche, s-ar putea ca materialele folosite să nu fie atât de rezistente și, prin urmare, să nu împiedice apariția unor crăpături în perete.

ADVERTISEMENT

Totodată, mucegaiul este un aspect la care trebuie să ai grijă la o casă. Acesta poate fi cauzat de umiditatea crescută din pereții locuinței. Atunci cânt te muți într-o altă casă, trebuie să dezinfectezi foarte bine anumite încăperi, mai ales baia și bucătăria.

Vopseau care poate fi periculoasă pentru sănătate

Un alt aspect pe care trebuie să îl verifici la o casă nouă este vopseaua. În zilele noastre, vopseaua cu plumb nu mai este utilizată. În trecut, însă, aceasta era foarte populară, fiind singura variantă disponibilă la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă locuiești sau te muți într-o casă construită cu foarte mulți ani în urmă, sunt șanse mari ca pereții din aceasta să fie vopsiți cu un amestec care poate conține plumb, notează spynews.ro.

Chiar dacă pereții au fost vopsiți de foarte mult timp, plumbul este un metal chimic și poate fi toxic. Vopseaua se poate desprinde și este nocivă și atunci când se sparge. Este important de menționat că plumbul este periculos mai ales pentru copii și femeile însărcinate.

ADVERTISEMENT

Așadar, experții te îndeamnă să verifici detaliile menționate în rândurile de mai sus, dacă locuința în care te vei muta nu este construită tocmai recent. În felul acesta, poți evita anumite probleme neplăcute.

ADVERTISEMENT
Tags: