Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce „tricolori” nu-i plac lui Dinu. „Fără valoare de echipa națională. Am rezerve”

Cornel Dinu a vorbit despre "tricolorii" care nu-i plac de la echipa națională a lui Edi Iordănescu.
19.10.2023 | 10:55
Ce tricolori nui plac lui Dinu Fara valoare de echipa nationala Am rezerve
Cornel Dinu a vorbit despre "tricolorii" care nu-i plac de la echipa națională a lui Edi Iordănescu.
ADVERTISEMENT

România a reușit un joc ofensiv foarte bun în duelul cu Andorra, scor 4-0. Pe Arena Națională, jucătorii lui Edi Iordănescu au arătat multă calitate pe plan ofensiv și au oferit mult execuții foarte bune. După triumful din preliminariile pentru Euro 2024, Cornel Dinu a vorbit despre “tricolorii” care nu-i plac din lotul României.

Ce „tricolori” nu-i plac lui Dinu

La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Cornel Dinu a vorbit despre “tricolorii” care nu-i plac din lotul echipei naționale. Legenda fotbalului românesc a venit și cu câteva sugestii pentru Edi Iordănescu. Cornel Dinu vede o națională a României fără mijlocași defensivi.

ADVERTISEMENT

“Cred că este mai indicat să joci cu Sorescu în banda dreaptă, decât cu ceea ce încearcă el (n.r. Edi Iordănescu) să joace până acuma, poate și cu Mogoș de la Craiova care poate fi încercat. Cuplul de apărători centrali contează foarte mult la o echipă națională, este vorba despre Burcă și Drăgușin. 

Mai avem probleme în ceea ce înseamnă, pentru un anumit nivel, jocul defensiv al lui Camora (n.r. Bancu). Și rămân la părerea că trebuie găsit la maniera noastră de a juca, care este tipic românească, încă un mijlocaș. Pentru că Stanciu este un realizator incontestabil, în special prin execuții și prin șuturi. Am niște rezerve în ceea ce îl privește pe Marin. În privința jocului de calitate, un jucător care face efort foarte mult, dar asta înseamnă puțin la nivelul unei echipe naționale. 

ADVERTISEMENT

Mai ales cum este fotbalul românesc, noi nu jucam, practic, cu închizători. Mijlocașii noștri erau, în general, mijlocași de atac. Luați exemplu mijlocașii de la echipa națională care erau atunci în Mexic. După părerea mea, aici trebuie să căutăm niște jucători compleți, în maniera de a fi mai eficienți pe posesie și pe servirea atacanților. Decât cu tentă defensivă, așa cum este acest Screciu, pe care eu nu îl cred de nivelul echipei naționale”, a declarat Cornel Dinu.

Cornel Dinu a fost emoționat după meciul României cu Andorra 4-0

Cornel Dinu ținut un discurs incredibil. La FANATIK SUPERLIGA, legenda fotbalului românesc s-a arătat emoționat după victoria echipei naționale cu Andorra: “A fost o seară magnifică. Dacă stai să te gândești că, din punctul meu de vedere poate o să te surprindă, a fost cel mai interesant joc al naționalei din istoria sa. Este pentru prima dată când și nouă, la câte se întâmplă în România. Un mare dram de speranță, în atașament, în patriotism, l-au dat cei 22.000 de copii. Aici este meritul Federației dacă au organizat acest lucru, au fost pe stadion și au încurajat echipa națională.

ADVERTISEMENT

De o manieră nu numai decentă, dar cu un atașament patriotic care nouă ne-a lipsit. Pe mine m-a emoționat de maniera în care să spun că a fost unul din cele mai interesante jocuri ale echipei naționale. Prezența acestor tineri, comportamentul lor, a fost extraordinar. Ceea ce denotă că gena poporului este încă curată. Este stricată de fel și fel de misiuni din afară de educație modernă care sunt niște tâmpenii, care îndepărtează de școala adevărată.

Suporterii aceștia, ideea a fost foarte bună să aducă copii, iar  comportamentul lor mi-a dat o speranță fantastică că acest popor nu este încă pierdut cu modernismul acesta  care ne atacă sub forme distructive. Mi-au făcut o bucurie extraordinară. Vocile acelea curate, sufletele acelea curate au fost o binefacere pentru ceea ce înseamnă reflecția de a se întoarce la binele comportamental național care ne-a caracterizat”.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Cornel Dinu, despre jucătorii echipei naționale

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
România devine o forjă. Temperaturi imposibil de îndurat
România devine o forjă. Temperaturi imposibil de îndurat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici