News

Ce urmări are COVID-19 asupra organismului persoanelor vindecate. Medic: ”Cei care scapă vor rămâne cu sechele” 

18.05.2020 | 09:18
Ce urmari are COVID19 asupra organismului persoanelor vindecate Medic Cei care scapa vor ramane cu sechele
ADVERTISEMENT

Ce urmări are COVID-19 asupra organismului persoanelor vindecate? Iată o întrebare la care mulți dintre cei care s-au luptat cu virusul și nu numai vor să afle răspunsul. Din nefericire, acesta este unul destul de îngrijorător.

Ce urmări are COVID-19 asupra organismului persoanelor vindecate. Medic: ”Cei care scapă vor rămâne cu sechele”

Un medic aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirus explică, amănunțit, prin ce vor trece o parte dintre persoanele care s-au vindecat de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Cosmin Librimir, medic la Spitalul Județean din Reșița, a postat pe pagina personală de Facebook un text în care descrie stările celor infectați cu această boală.

Medicul avertizează că persoanele infectate cu noul coronavirus, care reușesc să se vindece, vor rămâne cu urmări medicale destul de neplăcute.

ADVERTISEMENT

Astfel, un tânăr care ajunge pe ventilație poate să piardă până la 40 la sută din masa musculară în 20 de zile, iar alții pot avea traume la nivelul feței și al corzilor vocale.

”Resuscitarea sau ventilația pentru Covid19 nu este o mască de oxigen pusă în gură în timp ce vă culcați.

ADVERTISEMENT

Este o ventilație INVAZIVĂ, sub anestezie generală, și constă în a sta de 2 până la 3 săptămâni FĂRĂ A TE MIȘCA, de multe ori cu fața în jos,CU UN TUB PENTRU TRAHEE care permite pacientului să respire, în ritmul mașinii la care este conectat.

NU POȚI SĂ VORBEȘTI SAU SĂ MĂNÂNCI, sau să faci ceva în mod natural. Disconfortul și durerea necesară necesită sedative și calmante. În timpul în care pacientul are nevoie de mașină să respire, se face în comă artificială sau indusă.”, scrie medicul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Revenirea la normal va fi de 6-12 luni

Doctorul Librimir mai spune că, pe lângă pierderea masei musculare cu până la 40%, recuperarea după infecția cu acest virus poate dura de la 6 luni la un an.

”În 20 de ZILE cu acest tratament la un pacient tânăr, PIERDEREA MASEI MUSCULARE ESTE DE 40%, iar reeducarea ulterioară va fi de 6-12 luni. În plus, și cu traume asociate la nivelul gurii sau corzilor vocale.

Din acest motiv, persoanele în vârstă sau cele fragile NU REZISTĂ… Cei care rezistă și,, scapă ,, vor rămâne cu sechele… Coronavirus nu e o,, simplă gripă”, adaugă medicul din Reșița.

Tot pe contul personal de Facebook, medicul din Reșița a urcat și o serie de imagini care descriu realitatea din spitale cu care se confruntă cadrele medicale.

ADVERTISEMENT