Sport

Legenda Universității: ”Sunt trist, pe FCU Craiova poate s-o bată chiar și o echipă din Divizia C!”

Ovidiu Stângă, un fotbalist legendar al Craiovei, e dezamăgit de prestațiile pe care le au FCU și Universitatea. Pe prima crede c-ar putea-o bate chiar și un adversar din Divizia C
25.04.2024 | 17:56
Legenda Universitatii Sunt trist pe FCU Craiova poate so bata chiar si o echipa din Divizia C
O legendă a Universității constată că pe FCU Craiova ar putea s-o bată chiar și un adversar din Divizia C
ADVERTISEMENT

Echipa lui Adrian Mititelu a pornit în sezonul acesta cu obiectivul de a participa în playoff și a ajuns să fie amenințată foarte serios cu retrogradarea. Oltenii sunt ultimii în clasament, cu 19 puncte. Dinamo, penultima, are 20, apoi sunt Poli Iași și FC Botoșani, cu câte 21, și FC Voluntari, cu 22 de puncte.

Ovidiu Stângă: ”Pe FCU Craiova poate s-o bată oricând vreo echipă din Divizia C!”

Ce s-a întâmplat de a ajuns FCU Craiova în situația aceasta? Nu pricepe foarte clar nici Ovidiu Stângă, un fost internațional emblematic al Universității Craiova în anii 90: ”Sunt trist din cauza rezultatelor pe care le au ambele echipe din Craiova, sunt convins că ar fi putut face mai mult. Cea mai mare dezamăgire o reprezintă FCU”.

ADVERTISEMENT

Stângă e responsabil de centrul de tineret de la Al Sadd, un club din Qatar, însă el mai urmărește meciurile și evenimentele din fotbalul românesc: ”Pentru că nu sunt acolo nu am chiar toate datele, normal! Dar nu se poate ca FCU să fie pe un loc retrogradabil direct! Nu se poate, știind care sunt condițiile de acolo, care sunt investițiile!”.

Fost mijlocaș la Universitatea Craiova, la PSV și la Salamanca, în prima ligă din Spania, Ovidiu se miră de criza echipei lui Mititelu: ”Lotul e prea bun ca să retrogradeze, bugetul nu este, în niciun caz, de retrogradare! Problema este că FCU poate oricând s-o bată pe oricare din playoff sau să piardă cu o echipă din Divizia C! Iar așa ceva nu e deloc în regulă!”.

ADVERTISEMENT

Legenda Craiovei are dreptate, la FCU Craiova chiar a fost o vânzoleală permanentă!

Inconstanța aceasta despre care vorbește Stângă s-a transformat într-o criză reală. FCU nu a mai câștigat vreun meci de pe 2 februarie, atunci când a învins-o pe Dinamo cu 2-1 pe ”Ion Oblemenco”. Cele mai recente două partide le-a încheiat la egalitate, 1-1 cu Dinamo și 0-0 cu FC Voluntari.

Adrian Mititelu a schimbat des antrenorii, planurile. În ultima vreme l-a readus pe Nicolo Napoli ca antrenor principal, după care l-a instalat pe Eugen Trică în funcția aceasta și l-a tranformat pe Napoli în director tehnic. Omul lui de încredere din staff era preparatorul fizic Dan Vasilică, pe care îl considera foarte bun.

ADVERTISEMENT

L-a demis și pe el pe parcursul acestei stagiuni. A încercat cu Giovanni Costantino, un italian al cărui CV nu arăta deloc asigurator. L-a dat afară, după care l-a chemat la negocieri în Craiova pe Marius Croitoru. Abia așa, în Craiova, a înțeles Mititelu că Marius nu avea licența Pro, deci nu putea fi angajat ca antrenor real.

”Cum?! Retrogradează FCU Craiova cu cel mai bun străin din campionat?!”

Și au mai tot existat și probleme administrative, în afara acelora tehnice. Yassine Bahassa nu a mai jucat niciun meci întreg în campionat din iulie 2023. Mijlocașul ofensiv francez, unul pe care Mititelu îl considera foarte bun, a refuzat să semneze prelungirea contractului care îi expiră în vara aceasta.

ADVERTISEMENT

Din momentul în care a devenit clar că el va pleca, Bahassa nu a mai fost tratat ca un fotbalist important. El are 28 de meciuri și două goluri în sezonul acesta din SuperLiga, dar numai 16 prezențe au fost ca titular. Vedeta Juan Bauza a păstrat un randament bun, a înscris 7 goluri în 23 de partide.

De Bauza a râs Dănuț Lupu la FANATIK SUPERLIGA: ”Nu se poate să retrogradezi când ai cel mai bun străin din campionat!”Gigi Becali a fost interesat să-l achiziționeze pe Bauza. Nu a reușit fiindcă Mititelu și-a evaluat vedeta la câteva milioane de euro. FCU e aproape de retrogradare chiar și cu starul argentinian.

  • 77 de meciuri și 16 goluri are Juan Bauza la FCU Craiova în campionat
  • 13 meciuri la rând fără victorie are FCU Craiova în SuperLiga și în Cupa României Betano
ADVERTISEMENT