Life

Ce vitamine se iau în noiembrie. Așa vei avea o iarnă liniștită și fără răceli

Vitaminele pe care trebuie să le iei în luna noiembrie ca să previi răceala sau gripa. Așa te vei asigura că ai o iarnă fără probleme de sănătate.
23.10.2023 | 23:40
Ce vitamine se iau in noiembrie Asa vei avea o iarna linistita si fara raceli
Vitaminele prin care poți preveni răceala sau gripa. Sursa foto: Farmacia Catena
ADVERTISEMENT

Luna noiembrie se apropie cu pași repezi și este cea mai friguroasă din anotimpul de toamnă, dar și perioada când se îmbolnăvesc foarte multe persoane. Starea de sănătate se poate complica, mai ales că iarna este și ea foarte aproape. Specialiștii ne îndeamnă să prevenim răceala sau gripa prin vitamine.

Cum putem preveni răceala și gripa. Vitaminele pe care să le luăm în noiembrie

Este bine cunoscut faptul că în anotimpurile reci organismul uman devine mai vulnerabil și așa apar răceala sau gripa. Însă, dacă știm cum să ne protejăm de factorii nocivi, în mod cert vom fi sănătoși pe tot parcursului anului sau nu vom dezvolta stări severe de boală.

ADVERTISEMENT

Vitaminele sunt secretul unei stări bune de sănătate. Le putem obține prin administrarea de pastile sau în mod natural, din produse alimentare, adică din fructe, legume și animale. Experții au descoperit de-a lungul timpului 13 vitamine esențiale pentru funcționarea eficientă a organismului.

Vitamina A, vitamina C, vitamina D, vitamina E, vitamina K, vitamina B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12 și vitamine B19 sunt cele necesare fiecărei persoane. Acestea sunt foarte utile pentru imunitate, iar o imunitate bună în mod sigur ne va feri de viroze.

ADVERTISEMENT

Problemele respiratorii dispar odată ce vom lua vitaminele enumerate. Mai mult, datorită lor putem scăpa și de oboseală, depresie, pofta de mâncare, problemele cu somnul, anemie sau căderea părului sau a unghiilor. Dintre toate, cea mai benefică pentru combaterea răcelii s-a dovedit a fi vitamina C.

Vitamina C, ideală pentru combaterea răcelii și a gripei

Vitamina C se poate lua de la farmacie, sub formă de pastilă, praf sau din fructe. Lămâia este ingredientul pe care trebuie să-l consumăm cel mai des în sezonul rece, combinat cu o cană fierbinte de ceai, fiindcă este bogat în vitamina C.

ADVERTISEMENT

”Ceaiul de lămâie este adesea folosit ca un remediu natural pentru simptomele răcelii, deoarece lămâia conține vitamina C și alte substanțe nutritive care pot ajuta la reducerea inflamației și la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, ceaiul de lămâie poate ajuta la hidratarea corpului și la reducerea durerilor de gât și a tusei.  Mare atenție însă, dacă ceaiul de lămâie conține prea multă zeamă de lămâie, e posibil să irite gâtul, accentuând durerile și tusea.

ADVERTISEMENT

Deși nu există multe studii privind efectele directe ale ceaiului de lămâie asupra răcelii, unele cercetări sugerează că lămâia poate fi utilă în reducerea inflamației și a durerii de gât. De asemenea, consumul de lichide calde, cum ar fi ceaiul de lămâie, poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea congestiei nazale”, transmite dr. Oana Cuzino pe doc.ro

ADVERTISEMENT
Tags: