News

Cea mai caldă dimineaţă de 31 martie, în România. Aprilie va începe cu temperaturi de peste 30 de grade

Românii au avut parte de cea mai caldă dimineaţă de 31 martie din istorie, cu recorduri de temperatură înregistrate la aproape 30 de staţii meteo.
31.03.2024 | 18:30
Cea mai calda dimineata de 31 martie in Romania Aprilie va incepe cu temperaturi de peste 30 de grade
Vreme extrem de caldă în România, în acest sfârşit de martie Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vremea foarte caldă înregistrată în România a culminat în ultima zi a săptămânii cu temperaturi record pentru luna martie. Nu mai puţin de 29 de staţii meteo de pe cuprinsul ţării au înregistrat duminică dimineaţă recorduri de temperatură.

Aprilie începe cu temperaturi de peste 30 de grade în România

Duminică, în România, s-a înregistrat cea mai caldă dimineaţă de 31 martie din istoria măsurătorilor meteo, cu minime de 20 de grade Celsius la staţiile de la Reşiţa şi Oraviţa.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul zilei cel mai cald a fost însă în Moldova, cu 25 de grade Celsius înregistrate la ora 12.00 la Târgu Neamţ şi 24 de grade la Suceava şi la  Rădăuţi. Tot la orele prânzului se înregistrau 23 de grade Celsius la Bucureşti, Târgovişte şi Călăraşi.

Sâmbătă, 30 martie, nu mai puţin de 41 de stații meteo au înregistrat recorduri termice lunare, cu o maximă de 29,8 grade Celsius la Giurgiu.

ADVERTISEMENT

“E posibil să încheiem cu o abatere termică pozitivă mai mare de 2 grade Celsius și prima lună din primăvara 2024”, admite directorul ANM, Elena Mateescu.

Pentru ziua de luni se anunţă temperaturi chiar mai ridicate, cu valori ce ar putea ajunge la 32 de grade Celsius în sud şi sud-vest. Şi la Bucureşti sunt prognozate temperaturi de 30-31 de grade, cu vânt moderat.

ADVERTISEMENT

Şi în alte ţări s-au înregistrat recorduri de temperatură. Spre exemplu ziua de duminică a fost una istorică pentru Japonia, cu 28,1 grade înregistrate la Tokyo, fiind astfel pulverizat cu aproape 3 grade recordul lunii martie. De altfel, valoarea este mai aproape de recordul lunii aprilie.

Mult mai aproape de noi, Slovenia şi Ungaria au experimentat şi ele valori foarte ridicate de peste 28 de grade Celsius, cu recorduri istorice ale lunii martie la Baja, Paks, Szeged sau Budapesta.

ADVERTISEMENT

Şi în Germania mai multe staţii meteo au înregistrat cele mai mari valori termice din luna martie, amintind aici Munchen, cu 24 de grade, Regensburg, cu 24,5 grade şi Straubing, cu 23,3. Recorduri au fost şi în Alabia, cu 27,6 grade la Kukes şi 26,6 la Peshkopi.

ADVERTISEMENT
Tags: