Fotbal international

Cea mai grea lovitură vine de la FIFA: „Niciun meci până la finalul lunii august!”

29.04.2020 | 11:31
Cea mai grea lovitura vine de la FIFA Niciun meci pana la finalul lunii august
ADVERTISEMENT

FIFA și UEFA au militat activ pentru încheierea acestui sezon mai întâi la nivelul campionatelor din fiecare țară, apoi la cel al cupelor europene. Dar au mers clar pe ideea că nu trebuie procedat la înghețarea competițiilor interne, ci la găsirea unei soluții de a duce sezonul la capăt.

FIFA a pus prioritate pe încheierea campionatelor naționale

Și inițial au făcut și amenințări pentru federațiile care nu vor fi de acord să reia competițiile interne, mergând în direcția excluderii din viitoarea ediție a cupelor europene a echipelor din acea țară.

ADVERTISEMENT

Însă cu timpul ambele organisme, mondial și european, și-au modificat atitudinea, alegând doar varianta unui ar fi bine ca sezonul să fie dus până la capăt, dar federațiile naționale decid cum e mai bine.

Dovadă, faptul că un campionat de top 5, cum este Ligue 1 și un altul la fel de cunoscut în Europa, Eredivisie din Olanda, nu se vor mai relua și se va merge din septembrie la un nou sezon.

ADVERTISEMENT

Președintele Comisiei medicale a FIFA se opune

Problema nouă, care pune FIFA într-o postură dificilă, este că președintele Comisiei medicale a forului mondial se opune disputării de meciuri până la toamnă.

Adică, pe de o parte Gianni Infantino și cei din preajma sa au făcut toate diligențele ca să se reia competițiile interne, în primul rând și apoi cele continentale, iar de pe alta doctor Michel D’Hooghe vine și susține că până la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie nu trebuie jucat nici un meci!

ADVERTISEMENT

Consideră că există încă pericol foarte mare

“Sunt sceptic. Nu va trebui să ne întoarcem la joc înainte de sfârșitul lui august sau începutul lunii septembrie. Fotbalul nu este acum cel mai important lucru din viață.

Aș fi fericit să se  poată relua sezoanele următoare fără să mai fie probleme și aș fi fericit să văd reluarea Champions League. Trebuie să evităm însă întoarcerea virusului, ceea ce nu este imposibil. Trebuie să fim precauți, este o problemă de viață sau de moarte “.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte mai devreme de trei luni nu ar trebui să ne gândim la fotbal acum, pentru că există un grad de pericol ridicat și o simplă contaminare în sport poate avea urmări mult mai mari.

ADVERTISEMENT