Life

Cea mai importantă regulă privind mesajele de pe WhatsApp. Cum faci să nu le afle nimeni

Cea mai prețioasă rânduială legată de textele de pe WhatsApp. Doar așa nu le va cunoaște toată lumea. Ce trebuie să știi.
31.07.2023 | 16:05
Cea mai importanta regula privind mesajele de pe WhatsApp Cum faci sa nu le afle nimeni
Cea mai prețioasă rânduială legată de textele de pe WhatsApp. Doar așa nu le va cunoaște toată lumea.Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai importantă regulă privind mesajele de pe WhatsApp. Cum faci să nu le afle nimeni. Utilizatorii sunt sfătuiți să țină cont de câteva sfaturi simple și utile. Și unde mai pui că acestea sunt la îndemâna tuturor.

Cea mai prețioasă rânduială legată de textele de pe WhatsApp. Doar așa nu le va cunoaște toată lumea

Cea mai prețioasă rânduială legată de textele de pe WhatsApp. Stan Kaminsky, un expert în securitate, a notat pe blogul personal care sunt aspectele pe care oamenii trebuie să le ia în calcul atunci când vor să împărtășească o informație cu ceilalți.

ADVERTISEMENT

Specialistul este de părere că doar așa nu le va cunoaște toată lumea. Pentru a evita scurgerea de informații persoanele sunt sfătuite să fie atente la nivelul de confidențialitate. În plus, nu strică criptarea mesajelor.

E foarte important backup-ul criptat pentru chat, care însă, din păcate, nu este oferit de toate aplicațiile. WhatsApp oferă acest lucru, doar că trebuie să vă asigurați că ați făcut acest pas major. Totodată, nu uitați de autentificarea în doi pași.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii sunt sfătuiți să fie atenți la funcțiile pe care le folosesc, acestea trebuind să fie sigure. Încercați să utilizați mesaje care se autodistrug atunci când sunt disponibile. Se recomandă să dezactivați orice caracteristică suplimentară.

„Funcțiile suplimentare, cum ar fi poveștile, roboții sau link-urile către serviciile de rețele sociale, oferă canale suplimentare de supraveghere și scurgeri de date.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine este să dezactivați aceste tipuri de funcții sau să evitați cu totul utilizarea aplicației”, a explicat expertul în securitate cibernetică, notează The Sun. Țineți cont de faptul că destinatarul poate face capturi de ecran.

WhatsApp și secretul pe care trebuie să-l știi

Mesajele care sunt trimise pe WhatsApp, cât și pe alte aplicații nu mai pot fi controlate de utilizatori. Acesta este motivul pentru care specialistul are un secret pe care trebuie să-l știi și tu. Sfatul expertului este conversația față-n față.

ADVERTISEMENT

„Cele mai mari secrete sunt cel mai bine livrate față în față. Nici o metodă de comunicare digitală nu este complet sigură”, a mai spus specialistul, mai arată sursa menționată anterior.

„Prin urmare, cele mai riscante informații – mai ales dacă reprezintă o amenințare pentru sănătate sau chiar pentru viață – ar trebui să fie discutate în persoană, nu într-un chat”, a încheiat Stan Kaminsky.

ADVERTISEMENT
Tags: