Life

Cea mai liniștită plajă din România. Aici pot fi observați “licuricii de mare”

Cea mai liniștită plajă din România este un loc deosebit. Un fenomen spectaculos are loc aici, iar turiștii revin cu drag de fiecare dată.
12.07.2023 | 11:27
Cea mai linistita plaja din Romania Aici pot fi observati licuricii de mare
Cea mai liniștită plajă din România. Sursă foto: Turism 365, Mihai Popa / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este cea mai liniștită plajă din România? Turiștii care vor să evite aglomerația și vor să aibă parte de o experiență plăcută, pot să vină aici fără griji. Locul e considerat unul de vis și tot aici pot fi observați “licuricii de mare”.

Cea mai liniștită plajă din România

Cea mai liniștită plajă din România este plaja Sfântul Gheorghe. Aceasta se află la doar un kilometru de localitatea Sfântul Gheorghe. Vorbim despre o plajă virgină, iar asta o face cu adevărat specială pentru cei care vor să evite aglomerația, ori prețurile piperate de pe litoral.

ADVERTISEMENT

Ce alte lucruri mai trebuie să știi despre cea mai liniștită plajă din România? În primul rând, nisipul de aici este unul foarte fin. De asemenea, plaja se întinde pe mai mulți kilometri. Și este ideală chiar și pentru copii.

Apa mării nu este deloc adâncă. Astfel, poți merge până în larg, iar apa nu va trece de 1,5 metri. Pe de altă parte, există câteva pericole pe care turiștii trebuie să le ia în calcul când vine vorba de această plajă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, nu este recomandată îmbăierea în apropierea vărsării braţului Sfântu Gheorghe al Dunării. Se formează curenți puternici în această zonă, drept urmare, nici cei mai buni înotători nu au ce căuta aici. 

Iar un alt motiv pentru care trebuie să ajungi la cea mai liniștită plajă din România este fenomenul unic care are loc aici. Lăsând la o parte faptul că te bucuri de o plajă goală și generoasă, noaptea, când este întuneric, magia are loc.

ADVERTISEMENT

Un adevărat spectacol oferit de ”licuricii de mare”

Noaptea pot fi observați ”locuricii de mare”. Aceștia luminează fosforescent și oferă un adevărat spectacol privitorilor. Iar când valurile se sparg, fenomenul este și mai spectaculos de atât.

Au fost persoane care au crezut la un moment dat că este vorba despre niște fulgere. În realitate însă, doar dansul licuricilor era de vină. Trebuie menționat că acest fenomen poate fi observat doar la plaja din Sfântul Gheorghe ori la Gura Portiței.

ADVERTISEMENT

Astfel, trebui neapărat să ajungi pe cea mai liniștită plajă din România dacă vrei o astfel de experiență. Există totuși niște mici dezavantaje care trebuie cunoscute. În primul rând, drumul s-ar putea să nu fie tocmai prietenos.

Pentru a ajunge la Plaja Sfântu Gheorghe, este nevoie să mergi pe jos aproape 1 kilometru. Poți evita mersul pe jos încă dacă apelezi la ”trocărici”. Acesta este un tip de tractoraș care îi transportă pe turiști la plajă.

ADVERTISEMENT