Fotbal international

Cea mai mare decepție a lui Nicușor Stanciu în 2020: “Mi-a trebuit o lună să-mi revin”

24.12.2020 | 19:39
Cea mai mare deceptie a lui Nicusor Stanciu in 2020 Mia trebuit o luna sami revin
ADVERTISEMENT

Cele mai mari dezamăgiri ale fotbalistului român din acest an au fost ratarea calificării cu reprezentativa României la EURO și ratarea grupelor Ligii Campionilor. “Mi-a trebuit o lună să-mi revin”, a mărturisit el. 

Nicolae Stanciu a terminat anul en fanfare – a înscris o reușită superbă în succesul cu 2-1 al Slaviei Praga în duelul cu Viktoria Plzen. Jucătorul de 27 de ani a făcut bilanțul acestui sezon și a dezvăluit că are și multe regrete.

ADVERTISEMENT

”Mă bucură tot ce s-a întâmplat în acest sezon, mai puțin ratarea intrării în grupele UEFA Champions League, iar apoi ratarea calificării cu echipa națională la Euro. Am suferit, mi-a trebuit o lună ca să-mi revin” , a spus Nicolae Stanciu la emisiunea Liga DigiSport.

”Mi-e greu să joc în poziția aceea”

Jucătorul cu 10 reușite în 42 de prezențe sub tricolor a spus de ce randamentul său de la club este peste ce arată la echipa națională.

ADVERTISEMENT

”Este diferență totală între ce fac la club și ce fac la națională, de aceea nu e bine să compari. La națională ai maximum două zile să te pregătești, sunt jucători noi, pe care nu-i cunoști, nu ai relații de joc cu ei.

Depinde și de meci, și de ce cere antrenorul…La națională, de exemplu, am jucat contra Suediei într-un sistem 4-4-2. Am jucat cu Tudor Băluță mijlocaș central. Mi-e greu să joc în poziția aceea, dar ce să fac.

ADVERTISEMENT

”Mă simt bine la națională”

La Praga sunt 3 mijlocași centrali, iar antrenorul îmi cere să stau mai avansat și să treacă mereu mingea pe la mine.

Mă simt bine la națională, dar diferă antrenorul, colegii. La Slavia în grupele Ligii Campionilor de anul trecut cu Inter, cu Dortmund, am avut foarte mulți kilometri alergați pe meci. Antrenorul nostru ține foarte mult la pregătirea fizică – să ataci și să te aperi, nu contează că sunt decar”, a declarat Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

Jucătorul român va evolua cu echipa de club în 16-imile Europa League. Slavia Praga a mers mai departe dintr-o grupă cu Leverkusen, Hapoel Beer Sheva și Nice. Lui Stanciu îi merge bine și pe plan personal, în noiembrie fotbalistul a devenit tată.

ADVERTISEMENT