Life

Cea mai norocoasă combinație de pe masa de Revelion. Cele două alimente care nu trebuie să lipsească din farfuria nimănui în noaptea dintre ani

Care este combinația care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Alimentele pe care trebuie să le ai neapărat în farfurie.
29.12.2023 | 23:02
Cea mai norocoasa combinatie de pe masa de Revelion Cele doua alimente care nu trebuie sa lipseasca din farfuria nimanui in noaptea dintre ani
Care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Ce trebuie să ai pe masa de Revelion ca să-ți meargă bine tot anul. Trebuie să ai această combinație norocoasă în farfurie, conform superstițiilor și tradițiilor de anul nou.

Ce alimente nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Există mai multe superstiții legate de Revelion, iar unele dintre acestea au legătură chiar cu bucatele de pe masa de sărbătoare. Astfel că, există anumite preparate care nu trebuie să-ți lipsească din farfurie dacă vrei să ai noroc.

ADVERTISEMENT

De exemplu, spun etimologii, peștele, carnea de porc și cea de curcan aduc avantaje celui care le consumă. Acestor alimente li se adaugă și merele, iar apoi există superstiția celor 12 boabe de struguri. 

Peștele se consumă pentru ca oamenii să fie sprinteni pe tot parcursul anului și să treacă peste toate la fel cum acesta trece prin apă. În plus, carnea este bogată în Omega 3, 6 şi 9 şi are câteva minerale importante.

ADVERTISEMENT

Dar de departe, cea mai norocoasă combinație pentru masa de Revelion constă în carne albă și salate verzi, proaspete. Superstiția spune că aceasta trebuie să se găsească în meniul de sărbătoare.

Recomandate sunt legumele verzi, precum varza, salata, castraveții și spanacul. Căci, culoarea este simbolul sănătății, iar frunzele simbolizează, de fapt, banii pe care oamenii îi vor avea.

ADVERTISEMENT

Ce alte alimente trebuie să se regăsească pe masă

De asemenea, masa de Revelion mai trebuie să includă și fructe rotunde, precum mandarinele, portocalele și lămâile. Acestea au rolul de a aduce sănătate în noul an celui care le consumă.

Pe de altă parte, tradiția spune că mâncatul strugurilor albi atrage prosperitatea, iar cele 12 boabe reprezintă fiecare lună care urmează. Rodiile și smochinele sunt considerate simbol al fertilității.

ADVERTISEMENT

Iar când vine vorba despre preparatele care nu ar trebui servite de Anul Nou, pe listă se regăsește puiul, deoarece această pasăre scurmă sau mănâncă din urmă, obicei asociat cu împrăștierea norocului.

ADVERTISEMENT
Tags: