Life

Cea mai savuroasă și simplă rețetă de gogoșari murați. Secretul pe care îl știu puține gospodine

Care este cea mai delicioasă rețetă de gogoșari murați. Trucul util care este cunoscut doar de unele femei din România.
27.10.2023 | 15:16
Cea mai savuroasa si simpla reteta de gogosari murati Secretul pe care il stiu putine gospodine
Care este cea mai delicioasă rețetă de gogoșari murați. Trucul util care este cunoscut doar de unele femei. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cea mai savuroasă și simplă rețetă de gogoșari murați. Secretul pe care îl știu puține gospodine. Legumele conservate pentru sezonul rece sunt ideale la tot felul de preparate culinare, de la tocane până la carne la grătar.

Care este cea mai delicioasă rețetă de gogoșari murați. Trucul util care este cunoscut doar de unele femei

Care este cea mai delicioasă rețetă de gogoșari murați. Trucul util care este cunoscut doar de unele femei. Conservarea poate avea loc în oțet cu zahăr sau ulei, în funcție de preferințele fiecărei gospodine care face acest proces în fiecare toamnă.

ADVERTISEMENT

În primul rând, cel mai important aspect este legat de prospețimea legumelor. În al doilea rând, sarea folosită trebuie să fie una neiodată, specială pentru a pune la borcane tot felul de bunătăți pentru cămară.

De asemenea, condimentele care se folosesc trebuie să fie alese cu mare grijă. Majoritatea gospodinelor obișnuiesc să adauge în borcane căței de usturoi, foi de dafin și boabe de piper. Datorită acestora gogoșarii se vor păstra crocanți.

ADVERTISEMENT

Cum se pun la borcane gogoșarii murați

Gogoșarii murați se pun la borcane în fiecare toamnă. Legumele alese cu mare grijă, fără semne de deteriorare și pete, se spală bine cu apă rece și se taie. Se îndepărtează codițele și semințele, apoi se taie felii cu ajutorul unui cuțit ascuțit.

Legumele se mai pot tăia rondele sau se lasă întregi, în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte. Oțetul, apa, sarea și zahărul se amestecă într-un vas mare și se pun pe foc până se ajunge la punctul de fierbere.

ADVERTISEMENT

Ingredientele trebuie să se dizolve complet și apoi se adaugă foi de dafin și boabe de piper. Lichidul fierbinte se mai lasă pe aragaz circa 5 minute până când se infuzează toate aromele. Se pun și bucățile de gogoșar.

Se mai lasă la fiert aproximativ 5-7 minute. Legumele nu se fierb prea mult pentru a rămâne crocante și să își păstreze textura. Între timp se pregătesc borcanele care se spală și se sterilizează la cuptorul preîncălzit la 12o de grade Celsius pentru 10-15 minute.

ADVERTISEMENT

Sterilizarea se mai poate realiza și în apă clocotită, apoi se lasă la aer borcanele. Gogoșarii se scot din apă și se pun în recipiente curate, în care se mai pun condimentele preferate. Lichidul de marinare se încălzește și se toarnă peste legume.

Asigură-te că lichidul acoperă complet gogoșarii, apoi închide-le ermetic. Ulterior, borcanele cu gogoșari murați se așază într-un vas mare cu apă fierbinte pentru a fi sterilizate. Apa trebuie să le acopere complet.

Se ține totul pe foc aproximativ 10-15 minute și apoi se scot din apă. Se lasă la răcit la temperatura camerei și se mai verifică încă o dată capacele să fie bine sigilate. Se duc în cămară sau într-un loc răcoros și întunecat pentru depozitare.

ADVERTISEMENT
Tags: