Life

Cum să faci cei mai buni gogoșari la borcan. Rețeta bunicii are un ingredient la care nu te gândeai

Cea mai gustoasă rețetă de gogoșari la borcan scoasă direct din caietul cu rețete al bunicii. Ingredientul secret la care nu te-ai fi gândit.
12.09.2023 | 20:41
Cum sa faci cei mai buni gogosari la borcan Reteta bunicii are un ingredient la care nu te gandeai
Cea mai bună rețetă de gogoșari la borcan pentru iarnă. Foto: YouTube
ADVERTISEMENT

Rețeta delicioasă de gogoșari pentru iarnă pe care toate gospodinele trebuie să o încerce măcar o dată în viață. Conține un ingredient la care puține persoane s-ar fi așteptat, însă sunt de-a dreptul delicios. Trebuie să faci mai multe dacă nu vrei să se termine într-o săptămână.

Cum să pregătești cei mai buni gogoșari pentru iarnă

Indiferent de cum sunt preparați, gogoșarii pentru iarnă sunt de-a dreptul delicioși. Astfel că, nu este o problemă nici dacă sunt puși clasic, la oțet, dar sunt și mai buni dacă sunt făcuți după următoarea rețetă, scoasă direct din caietul bunicii.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre gustoșii gogoșari în sos de muștar. Chiar dacă ingredientul este unul neașteptat, toate gospodinele trebuie să încerce măcar o dată. Sunt atât de buni încât trebuie să-i faci într-o cantitate mai mare dacă nu vrei să-i termini înainte de prima zăpadă.

Astfel, pentru a-i pregăti ai nevoie de următoarele ingrediente: gogoșari mari sau ardei capia roșii și galbeni, în funcție de preferință, 2 linguri de muștar Dijo, 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de oțet balsamic.

ADVERTISEMENT

La acestea se mai adaugă: 2 căței de usturoi, tocați fin, 1 lingură de miere sare și piper, după gust. De asemenea, în această rețetă de gogoșari în sos de muștar se mai poate folosi și  oregano sau alte ierburi aromatice pentru decor.

Rețeta pas cu pas

Gogoșarii se spală foarte bine și se îndepărtează cotorul și semințele. După aceea, taie-i în jumătate sau în fâșii mai mici în funcție de cum îți plac ție sau familiei tale să îi consumi ori de mărimea borcanelor în care îi vei pune.

ADVERTISEMENT

Într-un bol separat, pregătește sosul. Amestecă muștarul, uleiul de măsline, oțetul balsamic, usturoiul tocat și și mierea. Amestecă totul foarte bine până când obții o compoziție omogenă. De asemenea, după gust, poți ajusta cantităție de muștar, miere și oțet.

Pune apoi ardeii într-o tavă de copt sau într-un vas care rezistă la cuptor și toarnă peste ei sosul obținut. Asigură-te că nu rămân gogoșari neacoperiți și condimentează totul cu sare și piper după gust.

ADVERTISEMENT

După cum am menționat anterior, pentru aromă și decor poți adăuga și oregano sau alte ierburi aromatice. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și coace gogoșarii timp de 20-25 de minute, până când devin moi și încep să se rumenească.

ADVERTISEMENT
Tags: