Life

Cea mai simplă prăjitură pe care o poți face acasă. Rețeta delicioasă care nu o să te dezamăgească

Dacă vrei să prepari cea mai simplă prăjitură, această rețetă este tot ceea ce ai nevoie. E gata în câteva minute și este și delicioasă.
11.01.2024 | 11:45
Cea mai simpla prajitura pe care o poti face acasa Reteta delicioasa care nu o sa te dezamageasca
Cea mai simplă prăjitură pe care o poți face acasă. Sursă foto: bucataras.ro
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să prepari o simplă prăjitură care să fie și delicioasă, această rețetă îți va fi de mare ajutor. E gata în câteva minute, iar cu siguranță oaspeții vor fie extrem de încântați când o vor savura.

Cea mai simplă prăjitură pe care o poți face acasă

Există o mulțime de rețete de dulce pe care le poți face și acasă. Unele necesită însă mai multe ingrediente, altele un timp ceva mai mare de așteptare, iar asta ar putea fi o problemă.

ADVERTISEMENT

Există însă și o prăjitură simplă pe care oricine o poate prepara. Este vorba despre prăjitura cu iaurt și frișcă, gata în doar câteva minute și care de altfel are și un gust răcoritor.

Rețeta pentru această prăjitură simplă necesită doar câteva ingrediente. Dacă urmezi indicațiile însă, în doar câteva minute te poți bucura de ea și poți să o împarți cu cei dragi. Lista ingredientelor este următoarea:

ADVERTISEMENT

– 250 g pișcoturi;

– 150 g brânză almette cu smântână;

– 150 g zahăr pudră;

– 1 linguriță esență de vanilie;

– 200 ml frișcă lichidă;

– 500 g iaurt cu piersici;

– 2 plicuri gelatină granule;

– 700 g compot piersici;

– 100 ml frișcă.

Rețeta pentru prăjitura cu iaurt și frișcă

Rețeta pentru cea mai simplă prăjitură este una similară cu cea pentru tiramisu, dar și mai ușoară de atât. Prima oară se tapetează o formă de chec cu o folie alimentară, iar ulterior se aleg pișcoturile.

Fiecare pișcot în parte va fi trecut prin sucul stors de la compot. Iar cu ele vom tapeta în continuare marginea formei de chec. Ulterior, fiecare pișcot se taie astfel încât să nu depășească marginea tăvii.

ADVERTISEMENT

Următorul pas este hidratarea gelatinei. Aceasta se pune în cei 200 de ml de compot și se lasă zece minute. Următorul pas este să o topim la foc mic. Important de știut este că aceasta nu trebuie să dea în clocot.

A venit momentul în care pregătim crema. Crema de brânză se amestecă cu zahăr pudră și smântână. Se adaugă și esența de vanilie, alături de iaurtul de fructe, frișca bătută spumă și evident, gelatina topită.

ADVERTISEMENT

În momentul în care crema este mixată bine, va fi turnată în forma de chec tapetată cu pișcoturi. Așezăm apoi un nou strat de pișcoturi deasupra, iar rețeta noastră pentru cea mai simplă prăjitură e gata.

Deși se prepară destul de repede însă, ea trebuie lăsată la frigider cel puțin patru ore. O altă alternativă este să o preparăm seara și să o lăsăm peste noaptea la rece. După ce timpul a trecut, prăjitura se răstoarnă invers pe un platou.

Ea poate fi ornată după preferințe, cu piersicile din compot. De asemenea, se mai poate adăuga și frișcă deasupra pentru decor. Rezultatul este un desert delicios, dar și răcoros.

ADVERTISEMENT