Life

Adevăratul tiramisu. Reţeta originală din Italia

Cum se prepară adevăratul tiramisu, rețeta originală din Italia pentru acest desert cunoscut în toată lumea. Ce ingrediente îți trebuie?
10.02.2023 | 08:00
Adevaratul tiramisu Reteta originala din Italia
Adevărata rețetă de tiramisu, originală din Italia Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Tiramisu este una dintre cele mai populare rețete de prăjituri din lume. Aceasta este originară din Italia, dar există foarte multe variante ale ei, astfel că rețeta originală este cumva modificată. Sau adaptată în funcție de preferințe.

Adevărata rețetă de tiramisu, originală din Italia

Dacă voiai să știi care este tortul tiramisu original, așa cum este el preparat de italieni, atunci trebuie să urmărești această rețetă. Se spune că rețeta tiramisu a fost inventată de o matroană din orașul Treviso în jurul anului 1800. Chiar s-a zis despre ea că era folosită de bărbați cu efect afrodisiac.

ADVERTISEMENT

Lista de ingrediente este una deloc prea mare, iar modul de preparare unul foarte simplu. Astfel că te poți bucura în circa 20 de minute de un desert perfect care să îți bucure papilele gustative.

Ingrediente pentru rețeta tiramisu

-2 ouă

-frișcă

-200ml smântână proaspătă

-50g zahăr

-250g de mascarpone

-200g pișcoturi

-cafea

-cacao amară

Cum se face rețeta tiramisu

În ceea ce privește modul de de preparare pentru această prăjitură faimoasă în toată lumea, trebuie mai întâi să punem smântâna proaspătă într-un bol. Apoi o mixăm până când aceasta devine mai rigidă.

ADVERTISEMENT

Luăm ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri, iar pe acestea dintâi le batem până devin cremoase, tot cu mixerul. Apoi trebuie să batem și gălbenușurile alături de zahăr să punem mascarpone. Amestecăm foarte bine întreaga compoziție.

Rețeta tiramisu continuă şi se adaugă smântâna bătută anterior. La final se pun albușurile bătute spumă. Trebuie să amestecăm cu o spatulă cu o foarte mare delicatețe pentru a nu strica compoziția.

ADVERTISEMENT

Între timp, ne ocupăm și de baza acestei prăjituri și pregătim cafeaua. După ce am trecut pișcoturile prin cafea le așezăm pe o tavă. Ulterior punem un strat de cremă care să le acopere complet. După un alt strat de pișcoturi, punem din nou cremă.

Nu ați terminat cu rețeta tiramisu. Deasupra trebuie să presarăm cacao peste toată prăjitura. Apoi, trebuie ținută la frigider pentru cel puțin trei ore înainte de a fi consumată. Un lucru foarte interesant despre această prăjitură celebră este că nu a fost denumită tiramisu dintotdeauna. Pe vremuri, aceasta se numea “Bagatela Toscana”.

ADVERTISEMENT

Se spune că această Bagatela Toscana a apărut după ce a anunțat vizita ducelui Cosimo al III-lea de Medici în oraș. Bucătăresele au venit cu aceste desert italian de care ducele a fost extrem de impresionat. Ba chiar a dorit să ia rețeta înapoi la Florența. Ulterior, după această întâmplare, tiramisu a devenit și „supa ducelui”. Se mai crede că această prăjitură era consumată uneori de țăranii din Treviso inclusiv la cină. Era dusă în dar și pentru persoanele bolnave care încercau să-și recapete puterile sau pentru cuplurile de tineri căsătoriți.

Spor la rețeta tiramisu, spor la mâncat.

ADVERTISEMENT