Life

Cea mai simplă rețetă de musaca de vinete. Este ușor de preparat și este ideală pentru perioada postului

Cum să prepari cea mai simplă musaca de vinete de post. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este delicios.
10.04.2024 | 23:51
Cea mai simpla reteta de musaca de vinete Este usor de preparat si este ideala pentru perioada postului
Cum să prepari la tine acasă cea mai delicioasă musaca de vinete de post. Sursa foto: captură Youtube/ Jamila Cuisine
ADVERTISEMENT

Mult a fost, puțin a mai rămas din perioada postului de Paște. În cele șapte săptămâni, multe gospodine au fost în pană de idei și nu au știut ce să mai gătească. Ei bine, un preparat perfect de pus pe masă în această perioadă este musacaua de vinete. Se prepară ușor, iar rezultatul este foarte delicios.

Cum poți prepara cea mai simplă musaca de post la tine acasă

Perioada postului poate fi percepută ca un adevărat detox pentru organism. Pentru că se recomandă ca în aceste zile să se stea departe de carne și lactate, asta înseamnă că meniul zilnic trebuie să cuprindă feluri de mâncare bazate pe legume.

ADVERTISEMENT

În perioada postului se pot prepara o mulțime de feluri de mâncare. Gospodinele care nu vor să stea prea mult în bucătărie pot încerca faimoasa musaca de vinete, adaptată postului. Rețeta este foarte simplă, iar ingredientele nu sunt numeroase.

De obicei, musacaua este foarte populară în rândul românilor. De-a lungul timpului, s-au perpetuat fel de fel de rețete, care mai de care mai interesante. Gospodinele ingenioase le-au adaptat și le-au făcut numai bune de preparat în timpul postului.

ADVERTISEMENT

Musacaua de vinete este un preparat care nu are cum să nu fie pe placul tuturor. Fiind făcut din multe legume, acest fel de mâncare este o sursă importantă de vitamine și fibre pentru organism.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a face cea mai delicioasă musaca de vinete

În primul rând, pentru musacaua de vinete ai nevoie de câteva legume pe care trebuie să le tăi în fâșii. Mai exact, de două vinete, de doi cartofi, de un dovlecel, de o ceapă și de doi căței de usturoi.

ADVERTISEMENT

Tot pentru acest preparat ai nevoie de un ardei gras roșu și unul verde, de un morcov, de 400 de grame de roșii și de 200 de grame de tofu. Lista ingredientelor se completează cu o jumătate de cană de lapte vegetal, două linguri de făină și două linguri de ulei de măsline. Nu trebuie să lipsească sarea și piperul după gust și nici oregano și busuioc.

Pentru început, trebuie să te asiguri că ai setat cuptorul la 180 de grade pentru a se preîncălzi. Între timp, într-o tigaie se pun la călit ceapa și usturoiul în ulei de măsline. Lângă ele se adaugă și morcovii, ardeii, roșiile tocate, oregano și busuioc. Întreaga compoziție se lasă pe foc timp de 15 minute.

ADVERTISEMENT

Separat, trebuie să prepari sosul bechamel din ulei și făină. După ce ai obținut o compoziție omogenă, adaugă laptele și amestecă până devine din ce în ce mai gros. Nu uita să asezonezi cu sare și piper.

Într-o tavă, adaugă primul strat compus din felii de cartofi, din felii de vinete și din dovlecel. Peste ele pune sosul de legume, apoi un strat de sos bechamel. Repetă pașii până se termină compozițiile lichide. La final, poți adăuga cubulețele de tofu.

Tava se introduce în cuptor și se lasă timp de 50 de minute cu o folie de aluminiu. După ce se scurg aceste minute, se înlătură folia și se mai lasă 10 minute în cuptor. Înainte de a fi consumată, se recomandă a se lăsa la răcit.

ADVERTISEMENT