Life

Ce să pui în sarmalele de post ca să iasă foarte gustoase. Secretul gospodinelor cu experiență

Ce să pui în sarmalele de post pentru ca acestea să iasă gustoase. Secretul dezvăluit de gospodinele cu experiență. Rezultatul va fi inedit.
05.04.2024 | 23:57
Ce sa pui in sarmalele de post ca sa iasa foarte gustoase Secretul gospodinelor cu experienta
Trucul pentru ca sarmalele de post să-ți iasă gustoase. Ce să pui în ele. Sursa foto: Unsplash/Karolina Kołodziejczak
ADVERTISEMENT

Iată ce e bine să pui în sarmalele de post astfel încât să iasă foarte gustoase. Gospodinele cu experiență folosesc un ingredient care le oferă un gust unic.

Ce trebuie să pui în sarmalele de post ca să iasă foarte gustoase. Trucul pe care orice gospodină trebuie să-l știe

În perioada Postului Paștelui, românii care îl țin caută cât mai multe rețete specifice, pentru a înlocui preparatele de origine animală cu variantele lor vegetale.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este valabil și pentru sarmalele de post, care se pot prepara în mai multe feluri și pentru care se pot folosi diverse ingrediente. Sunt delicioase și nu sunt deloc greu de preparat.

Chiar dacă nu conțin carne, asta nu înseamnă că nu te vei bucura de aceste sarmale, care au un gust inedit. În plus, dacă folosești ingredientul secret, adică lintea, aroma din umplutură va fi mult mai bună.

ADVERTISEMENT

Pentru ca sarmalele de post să-ți iasă ca la carte, trebuie să respecți toți pașii recomandați de bucătari. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest fel de mâncare:

  • frunze de varză acră sau murată (cât mai mari și multe la număr);
  • o ceapă mare tocată fin;
  • un morcov răzuit sau tocat mărunt;
  • 1/4 cană de ulei de măsline;
  • o linguriță de boia de ardei dulce;
  • sare și piper după gust;
  • apă sau supă de legume, pentru fierbere.
ADVERTISEMENT

Pentru umplutura sarmalelor, ai nevoie de o ceapă mare tocată fin, un cățel de usturoi tocat fin, o ceapă, o cană de orez, o cană de linte fiartă, o cană de ciuperci tocate mărunt, 1/2 cană de nucă tocată și 1/4 cană de ulei de măsline. Mai ai nevoie, de asemenea, de sare și piper după gust, de o linguriță de boia de ardei dulce, dar și de o linguriță de cimbru (uscat sau proaspăt).

Cum se prepară sarmalele de post

Toate ingredientele pentru umplutură (ceapă, usturoi, orez, linte, ciuperci, nucă, cimbru, ulei de măsline, boia de ardei dulce, sare și piper) se amestecă într-un bol mare. Se adaugă condimente după gust.

ADVERTISEMENT

Se fierb frunzele de varză în apă clocotită, timp de aproximativ 5 minute sau până când acestea sunt puțin moi. După aceea, se scurg și se lasă la răcit. Se îndepărtează cu atenție partea tare a nervurilor frunzelor.

Folosește un vas mare și adânc pentru a încinge uleiul de măsline și pentru a căli apa și morcovul, până când acestea devin moi. Se adaugă boia de ardei dulce, apoi sare și piper, tot după gust.

Se ia de pe foc, iar amestecul se lasă să se răcească puțin. Se pune puțină umplutură pe fiecare frunză de varză și se rulează astfel încât să se formeze sarmalele, potrivit dcnews.ro.

Apoi, într-o tigaie sau oală adâncă, sarmalele se așază strâns una lângă cealaltă, după care se acoperă cu apă sau cu supă de legume. Se fierb la foc mic timp de 45 – 60 de minute sau până când devin moi, iar umplutura acestora este gătită în totalitate. Poftă bună!

ADVERTISEMENT