Life

Cea mai simplă rețetă pentru salata de icre. Ingredientul secret cu care nu ai cum să dai greș

Așa poți să faci cea mai bună salată de icre chiar la tine în bucătărie. Ingredientul secret care îți garantează succesul.
30.12.2023 | 23:06
Cea mai simpla reteta pentru salata de icre Ingredientul secret cu care nu ai cum sa dai gres
Cum să faci cea mai bună salată de icre în casă. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Dacă ți-e poftă de o salată de icre făcută în casă, dar nu știi cum să o prepari sau ai mai încercat și ai dat greș, rețeta următoare este tot ceea ce ai nevoie. Iată care este secretul unui preparat ca la carte.

Cea mai simplă rețetă de salată de icre făcută în casă

Salata de icre este delicioasă, mai ales atunci când este pregătită în casă și poate fi potrivită chiar și pentru mesele de sărbătoare. Aceasta se servește în mai multe feluri: tartinabilă, ca umplutură a unor legume, montată cu poșul pe felii de lămâie sau crutoane, dar multe gospodine se feresc să o pregătească în casă.

ADVERTISEMENT

Preparatul are câteva reguli stricte, dar următoarea rețetă de salată de icre este foarte simplă și ușor de urmat. Astfel că, pentru început, va trebui să te asiguri că ți-ai pregătit toate ingredientele.

Este nevoie de: 200 de grame de icre de crap sărate, 250 de mililitri de ulei de floarea soarelui, o lămâie mică, două linguri de griș. Iar pentru ornat îți trebuie: felii de lămâie, capere, ceapă verde si fâșiuțe fine de morcov pentru ornat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, salata se poate face și din icre proaspăt recoltate, însă este recomandat să fie ținute la frigider, cu sare, câteva zile până când acestea își schimbă culoarea și devin portocalii.

Modul de preparare

Icrele sărate se țin la desărat în apă rece, după care se scurg bine, apoi se curăță de toate pielițele. Ulterior, icrele se pun la fiert, dar se păstrează o linguriță. Când încep să fiarbă, se adaugă grișul în ploaie și se amestecă până se îngroașă.

ADVERTISEMENT

Compoziția se lasă la răcit, se păstrează deoparte o lingură cu vârf, iar restul se adaugă într-un vas pentru mixer și amestecă până când se omogenizează foarte bine. Se adaugă apoi zeama de la 1/2 de lămâie.

Uleiul se toarnă în fir subțire, mixând în permanență ca la maioneză. Se continuă până când compoziția se leagă și își dublează volumul. Ceapa se taie fin și se pune în salată împreună cu lingura de icre proaspete păstrată la început.

ADVERTISEMENT

Preparatul se sărează, se acrește cu zeamă de lămâie după gust și se mai amestecă până când se sparg și biluțele de icre puse ulterior. Se ornează după bunul plac și se păstrează la frigider înainte de servire.

ADVERTISEMENT