Life

Cum păstrezi icrele o perioadă mai lungă la frigider. Secretul pe care trebuie să-l știi

Cum se țin icrele la rece mai mult timp. Pontul pe care e bine să-l cunoști despre acest preparat ușor de pregătit în casă.
19.07.2023 | 12:00
Cum pastrezi icrele o perioada mai lunga la frigider Secretul pe care trebuie sal stii
Cum se țin icrele la rece mai mult timp. Pontul pe care e bine să-l cunoști. Sursa foto: petitchef.ro
ADVERTISEMENT

Cum păstrezi icrele o perioadă mai lungă la frigider. Secretul pe care trebuie să-l știi. E un fel de mâncare cremos, fin și ușor, perfect atât pentru micul dejun, dar și pentru masa de prânz. Se face simplu de orice gospodină.

Cum se țin icrele la rece mai mult timp. Pontul pe care e bine să-l cunoști

Cum se țin icrele la rece mai mult timp? Aceasta este întrebarea la care vei găsi răspunsul în rândurile de mai jos. Pontul pe care e bine să-l cunoști este unul simplu, dar care necesită foarte multă atenție și îndemânare.

ADVERTISEMENT

Mai exact, ouăle de pește trebuie să se curețe extrem de bine de pieliță pentru că aceasta are mici vase de sânge. În cazul în care nu se duce acest proces la final cu brio, atunci preparatul se va strica mult mai rapid, chiar dacă stă la frigider.

De asemenea, un alt sfat de care trebuie să țină cont gospodinele are legătură cu sarea. Icrele de crap sau de știucă se conservă foarte bine dacă se adaugă acest ingredient peste ele. Așa rezistă mai mult timp în frigider.

ADVERTISEMENT

Cum se face cea mai delicioasă salată de icre

Salata de icre este delicioasă atunci când este făcută în casă. Preparatul nu are nevoie de foarte multe ingrediente, cel mai important produs fiind icrele proaspete de crap, știucă sau de hering. Sunt necesare aproximativ 100 de grame.

De asemenea, femeile mai au nevoie de 100 grame de griș, 300 de ulei de floarea soarelui, apă, o ceapă albă tocată mărunt, zeama de la o jumătate de lămâie și 3 linguri de apă minerală. Curățarea icrelor este extrem de importantă.

ADVERTISEMENT

Grișul se pune la fiert în 800 ml de apă și se amestecă continuu până când se formează o pastă fină. Se stinge focul și se lasă la răcit. Icrele se țin în apă circa 3-4 ore înainte de a fi preparate și apoi se sărează puțin.

Se pun icrele într-un blender, împreună cu grișul fiert și rece. Se amestecă pentru 2-3 minute, apoi se adaugă uleiul de floarea soarelui puțin câte puțin. Se pun zeama de la lămâie și apa minerală și se amestecă din nou.

ADVERTISEMENT

La final când pasta este fină și are consistența dorită se adaugă ceapa tocată. Icrele pot fi servite imediat ce sunt gata. Se păstrează la rece. Grișul poate fi înlocuit cu mare succes cu miez de pâine înmuiat în lapte.

ADVERTISEMENT
Tags: