Life

Cea mai simplă rețetetă de varză murată. Secretul care o face foarte gustoasă

Gata cu secretul, aceasta este cea mai simplă rețetă de varză murată. Niciodată nu vei mai face diferit, nu îți vei mai dori să încerci altceva
22.10.2022 | 06:00
Cea mai simpla reteteta de varza murata Secretul care o face foarte gustoasa
Cea mai simplă rețetetă de varză murată, secretele de care ai nevoie. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Rețeta de varză murată poate să fie simplă, dar mai ales gustoasă. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, nu este o mare inginerie, nu trebuie să faci șapte facultăți ca să-ți reușească din prima. Și gustul ei, credeți-ne, este unul absolut delicios.

Varză murată perfectă, cea mai simplă rețetă

Există câteva secrete pe care FANATIK nu ezită să le prezinte. În primul rând trebuie să aveți grijă la vasul în care urmează ca varza să se mureze. Dacă acesta nu este bun riscați să aruncați totul. În mod evident, al doilea secret, unul pe care probabil îl știți deja, este legat de sarea folosită.

ADVERTISEMENT

Să o luăm cu începutul și să vă spunem că aveți nevoie de câte verze câte încap în butoi. Nu mai mult de 1,5 kg de sare grunjoasă, dar și 20 crengi de mărar uscat. Ca să nu se înmoaie trebuie să puneți și 10 rădăcini de hrean.

De asemenea, pentru un gust spectaculos aruncați în butoi și 10 legături de cimbru uscat, un pahar de piper boabe, 2-4 pumni de boabe de porumb și, atenție mare, 3-4 gutui galbene.

ADVERTISEMENT

Legumele trebuie să stea afară două săptămâni, înainte ca acestea să ajungă în butoi. Este un alt secret pe care puține gospodine în cunosc. Pe fundul butoiului se pun un strat de sare, foi de varză, cimbru, mărar, boabe de porumb și câteva felii de gutui.

Nu uitați că pe fiecare varză se presară sare grunjoasă, apoi se adaugă în recipient. Când butoiul este aproape plin, se mai adaugă crenguțe de mărar și, din nou, un strat de sare grunjoasă.

ADVERTISEMENT

La final se toarnă apa, se potrivește bine capacul și se acoperă totul cu o bucată de gresie bine îngrijită. Și peste butoi se pune un prosop curat și se lasă așa o zi și o noapte.

Nu uitați că varza trebuie vânturată pentru un gust fabulos.

Tags: