News

Cum a ajuns Gigi Becali să vândă sucuri naturale de fructe și legume. Finanțatorul FCSB, cifre slabe la clinică, după o nouă investiție de milioane de euro

Gigi Becali se implică într-un nou business, asociat clinicii de oncologie pe care o deține în București. Finanțatorul FCSB fabrică sucuri naturale și produse alimentare dietetice.
11.10.2022 | 18:17
Cum a ajuns Gigi Becali sa vanda sucuri naturale de fructe si legume Finantatorul FCSB cifre slabe la clinica dupa o noua investitie de milioane de euro
Gigi Becali, în timpul unei ceremonii de ”sfințire” a traseului pe care urma să aibă loc marșul comunității LGBT / Foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO / Hepta
ADVERTISEMENT

Gigi Becali își diversifică activitatea. Omul de afaceri investește într-un business cu produse naturale, asociat clinicii pe care o deține în București. Momentan, afacerea din sănătate a finanțatorului FCSB are rezultate sub așteptări.

Becali a ajuns la o cotă de peste 99,9% din clinica ImunoMedica

Gigi Becali a investit enorm în acest business, în ultimii doi ani. Conform informațiilor FANATIK, latifundiarul a făcut o infuzie de capital de 8 milioane de euro în mai 2021, el întărindu-și statutul de asociat majoritar la societatea care administrează clinica ImunoMedica din București, cu peste 99,9% din părțile sociale.

ADVERTISEMENT

Partenerul lui Becali în această afacere, Virgiliu George Vlăescu, a ajuns de la 10%, la 0,0025% din companie.

Finanțatorul FCSB, investiție într-o firmă producătoare de sucuri naturale

Prin intermediul Imunomedica Provita SRL, Gigi Becali controlează, acum și o altă firmă. Este vorba despre Suplimed Natur Prod SRL, înființată în 2018 de Virgiliu George Vlăescu și Liliana Florea, cu sediul la etajul 7 al clădirii în care se află clinica lui Becali.

ADVERTISEMENT

În acest moment, ImunoMedica are 50% din părțile sociale, iar ceilalți doi parteneri au 35%, respectiv 15%. Obiectul principal de activitate al firmei este ”fabricarea sucurilor de fructe și legume”, iar cel secunda este de ”alimentație (catering pentru evenimente)”. Compania are înregistrate la OSIM două branduri: Rood și Nectaria.

În primii doi ani de activitate, societatea nu a avut activitate economică, însă lucrurile s-au schimbat după apariția lui Becali în business. În 2021, cifra de afaceri a companiei a fost de 547.114 lei iar pierderile au fost de 364.335 lei. Firma are 3 angajați, active circulante de 3,6 milioane lei și datorii de peste 6 milioane lei.

ADVERTISEMENT

Pierderi mari pentru afacerea medicală a lui Becali, în ciuda unei investiții uriașe

Lucrurile nu stau prea bine nici la clinica pe care Becali și-a deschis-o în 2017. Anul trecut, ImunoMedica a avut o cifră de afaceri în scădere față de 2020, 14 milioane lei, o pierdere de 7,6 milioane lei (față 192.927 lei profit, în 2020) iar datoriile au crescut la 13 milioane lei. Becali are, în prezent, 65 de angajați la unitatea medicală.

Gigi Becali a deschis clinica ImunoMedica acum 5 ani, cu o investiție inițială de 15 milioane euro. Promovată ca ”un loc în care bolnavii de cancer vor avea tratament gratuit”, unitatea medicală a fost criticată pentru unele metode mai puțin convenționale de tratare a unor boli incurabile, cum ar fi hipertermia totală, terapia cu vârsc sau laserul intravenos.

ADVERTISEMENT

Între timp, clinica lui Becali și-a diversificat activitatea și oferă servicii de medicină internă, ginecologie, chirurgie generală, ORL, pshiatrie, medicină dentară, nutriție și genetică moleculară.

De asemenea, ImunoMedica face cercetare, medicină clinică a mediului, telemedicină și oferă chiar și asistență spirituală.

Nu în ultimul rând, clinica deține o cameră hiperbară, promovată ca tratament pentru diabet, afecțiuni cerebrale, scleroză multiplă, fracturi și vindecarea rănilor.

Partenerul de afaceri al lui Gigi Becali este teolog

George Virgiliu Vlăescu, partenerul lui Becali, este teolog, biofizician și doctor în bioetică, coordonator al revistei ”Familia Ortodoxă” și autor al mai multor cărți, cu o atitudine critică la adresa homosexualității, al hipersexualității sau a pornografiei.

Vlăescu nu este medic de profesie, însă e un adept al tratamentelor neconvenționale. El este administrator al ambelor societăți la care Gigi Becali este asociat majoritar.

ADVERTISEMENT
Tags: