Sport

Cea mai tare analiză a lui „Busuioc”, ultimul transfer al Craiovei. „Destrăbălat tactic și pare că are între 18 și 50 de ani… Poate 46:))” Video exclusiv

Dumitru Dragomir (76 de ani) îl analizează „la sânge” pe Basilio Ndong, fundașul stânga african venit în această iarnă la Universitatea Craiova.
19.02.2023 | 18:42
Cea mai tare analiza a lui Busuioc ultimul transfer al Craiovei Destrabalat tactic si pare ca are intre 18 si 50 de ani Poate 46 Video exclusiv
Basilio Ndong e evaluat la 400.000 de euro conform Transfermarkt și are 32 de meciuri în naționala Guineii Ecuatoriale. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat transferul lui Basilio Ndong la Universitatea Craiova, iar jucătorul din Guinea Ecuatorială a impresionat la primele meciuri pentru „lei” și chiar și pe Dumitru Dragomir.

Dumitru Dragomir, caracterizare savuroasă pentru Basilio Ndong:„E destrăbălat așa!”

Transferat din cauza accidentării grave a lui Nicușor Bancu, „Busuioc” Ndong a făcut o figură frumoasă la primele două meciuri cu Farul Constanța și CFR Cluj. Dragomir a fost mulțumit de prestațiile internaționalului cu 32 de meciuri în naționala Guineei Ecuatoriale și a declarat la emisiunea FANATIK „Profețiile lui Mitică”: „Mi-a plăcut, numai că e destrăbălat așa în gândire tactică! Este destrăbălat în joc”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Ndong a împlinit 24 de ani pe 17 ianuarie, însă fostul președinte al LPF nu e sigur de vârsta fotbalistului african: „Are plecări nemaipomenite cu mingea la picior. Cu centrările deocamdată n-a arătat… Nu știu câți ani are.

Așa după figură, pare între 18 și 50. Are între 18 și 46-47 așa (n.r. râde), dar s-ar putea să aibă 24-25 și să fie util ani de acum înainte!”, s-a mai amuzat Dragomir de „olteanul” celor de la Craiova.

ADVERTISEMENT

De altfel, suporterii Universității Craiova l-au poreclit „Busuioc” pe Basilio Ndong, datorită faptului că prenumele său este o denumire în spaniolă pentru planta aromatică.

Mihai Rotaru se felicită pentru transferul lui „Busuioc”:„Extraordinar! De-asta l-am luat! E tanc”

„Busuioc” Ndong l-a impresionat și pe patronul Universității Craiova, care e sigur că poate să îl vândă în vară pe bani buni dacă va menține aceleași evoluții, mai ales că pe aceeași poziție evoluează căpitanul Nicușor Bancu: „Extraordinar! De-asta l-am luat. Analizele departamentului nostru de scouting în momentul când ni s-a propus acest jucător spun exact ceea ce s-a văzut sâmbătă seara.

ADVERTISEMENT

O să folosesc expresia doctorului Stamatescu, care a spus: ‘E tanc! La cifrele fizice a ieșit extraordinar! Viteză, explozie, tehnică, capacitate de efort foarte bună’”, a declarat Mihai Rotaru, despre „Busuioc”, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI

Cine este Basilio Ndong, jucătorul care a impresionat la Cupa Africii și a fost om de bază în Norvegia la IK Start

Basilio Ndong a venit la Universitatea Craiova de la IK Start, oltenii achitând 200.000 de euro în schimbul serviciilor sale. A fost titular la „vikingi” și a jucat în 21 de meciuri, fiind evaluat la 400.000 de euro conform Transfermarkt.

ADVERTISEMENT

„Basilio are factorul X în viteza lui, ceea ce îl face bun la depășirea jucătorilor. Trebuie doar să se obișnuiască cu clima și cultura, pentru că a ajuns într-o țară nouă cu limba, sunt sigur că va ieși totul bine pentru el”, spunea Sindre Tjelmenand, antrenorul echipei care a fost aproape să promoveze în prima ligă din Norvegia.

Fundașul stânga a mai evoluat pentru KF Shkupi în campionatul Macedoniei de Nord și la Westerlo, în liga a doua belgiană, însă jucătorul visează să joace în cea mai tare ligă din lume: „Am ambiția să merg cât mai departe, pentru că sunt un jucător polivalent și asta mă motivează. Vreau să fiu mereu pe teren și să obțin tot ce pot în viitor. Vreau să joc într-o primă divizie din Europa. Îmi imaginez că pot juca în Premier League”.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,65 este cota pentru „X2” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT