News

Ceartă în PSD Constanța. Horia Constantinescu l-a atacat pe senatorul Felix Stroe: ”Te înțelegi bine cu el până aluneci pe săpun”

Ruptură în PSD Constanța, acolo unde candidatul la primărie Horia Constantinescu a intrat în conflict cu șefii locali, inclusiv cu cunoscutul senator Felix Stroe.
17.04.2024 | 14:22
Cearta in PSD Constanta Horia Constantinescu la atacat pe senatorul Felix Stroe Te intelegi bine cu el pana aluneci pe sapun
Ceartă în PSD Constanța. Horia Constantinescu l-a atacat pe senatorul Felix Stroe: ”Te înțelegi bine cu el până aluneci pe săpun”. Foto: Inquam
ADVERTISEMENT

Fostul șef ANPC a fost susținut pentru candidatura sa la Constanța, pentru alegerile ce vor avea loc pe 9 iunie, de conducerea centrală a PSD. Mai mult, pe Constantinescu îl susține inclusiv Decebal Făgădău, fost primar al orașului. Cu toate acestea, fostul șef al ANPC nu este susținut și dorit de liderii PSD locali, astfel că ruptura a fost deja produsă.

Horia Constantinescu l-a atacat pe senatorul Felix Stroe

Astfel, într-o conferință de presă organizată miercuri, 17 aprilie, Horia Constantinescu a încercat să explice unde va duce acest conflict cu baronii locali ai PSD Constanța. “Nu am venit să lupt împotriva organizației. Am intrat în această cursă electorală cu un minus în sensul panotării în oraș”, a declarat Constantinescu.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Horia Constantinescu a dat asigurări că nu are niciun interes să ajungă președinte al PSD Constanța. Mai mult, fostul șef al ANPC nu ar fi încântat de o carieră politică și ar fi dispus să se retragă din cursa pentru primărie, însă momentan constănțenii l-ar prefera în sondaje, astfel că această candidatură ar fi un ”rău necesar”, conform www.info-sud-est.ro.

”Cu siguranță nu voi candida la alegerile de la organizația municipală. Nu am abilitățile necesare pentru a fi un bun politician. Spun lucrurilor prea pe nume și nu este o virtute în politică. Mi s-a spus că încurc ploile. Sunt tolerat deocamdată pentru că mulți dintre constănțeni și-au exprimat opțiunea de a mă susține. Cred ca sunt un rău necesar.

ADVERTISEMENT

Am o echipă constituită ad hoc, banii pe care îi dedic sunt în declarația de avere. Vorbim de o campanie online, cu tineri entuziaști. Îmi doresc să fiu o locomotivă într-un grup de mai multe locomotive. Nu îmi doresc să fiu locomotiva unor vagoane încărcate cu pietre. Nu o să fiu candidatul pe care și l-ar dori organizația municipal”, a declarat Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu visează să ajungă primar în Constanța

Felix Stroe, senator PSD de Constanța, a fost luat în vizor de Horia Constantinescu, pentru că Stroe nu l-ar susține pe Constantinescu pentru funcția de primar din partea PSD. ”Cu domnul Felix Stroe te înțelegi până în momentul în care ori aluneci pe preșul din fața ușii, ori pe săpun.

ADVERTISEMENT

Încerc să țin echilibrul, sunt sigur că merg ca pe ouă, sper să fie unele mai rezistente, măcar de rață. Până la sfârșitul acestei zile probabil voi avea peste 1.000 de semnături pentru candidatul Horia Constantinescu”, a completat cel care se visează primar în Constanța.

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al Protecției Consumatorilor, iar demisia sa va intra în vigoare din 24 aprilie. Horia Constantinescu a mai candidat în 2020 la alegerile locale, din partea PUSL atunci, și a obținut doar 5,04% din voturile constănțenilor. În vârstă de 50 de ani, fostul șef al ANPC a fost considerat mereu un personaj controversat, mai ales că a promovat pe Facebook Ferma Dacilor, pensiunea care a ars în 2023.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Horia Constantinescu este nepotul lui Miron Constantinescu, fost președinte al Marii Adunări Naționale. Miron Constantinescu a fost cel care a încercat să-l răstoarne pe Gheorghe Gheorghiu Dej în 1956. De asemenea, șeful ANPC este nașul de cununie al lui Andrei Năstase și numele său a fost pomenit de mai multe ori în vremea când Liviu Dragnea era marele șef al PSD.

ADVERTISEMENT