News

Horia Constantinescu demisionează de la șefia ANPC. Motivul din spatele acestei decizii

Într-un mesaj transmis pe Facebook, joi dimineața, Horia Constantinescu a anunțat că demisionează de la șefia ANPC. Cum și-a motivat gestul său.
28.03.2024 | 09:24
Horia Constantinescu demisioneaza de la sefia ANPC Motivul din spatele acestei decizii
Horia Constantinescu pleacă de la șefia ANPC. ”Am scris o pagină de istorie în cartea autorității”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demisionează de la șefia instituției. Care este motivul din spatele acestei decizii radicale.

Horia Constantinescu pleacă de la șefia ANPC. ”Am scris o pagină de istorie în cartea autorității”

În urmă cu 24 de ore, Horia Constantinescu a devenit oficial candidatul PSD la Primăria Constanţa. Prin urmare, această nouă ipostază îl face să renunțe la funcția de la ANPC.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat joi dimineața pe pagina sa de Facebook, Constantinescu a anunțat că va demisiona de la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. El precizează că rămâne ”comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean Constanţa (suspendat)”.

”Închin o ceaşcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-aţi arătat susţinerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca preşedinte al autorităţii. Probabil unii dintre voi deja ştiţi că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de primar al oraşului Constanţa.

ADVERTISEMENT

Prin forţa lucrurilor, trebuie să renunţ la funcţia de preşedinte pentru a mă putea dedica campaniei şi noului proiect. Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorităţii”, a scris Horia Constantinescu pe site-ul de socializare.

Actualul șef al ANPC spune că în urma sa rămâne ”o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile”.

ADVERTISEMENT

Constantinescu privește apoi spre viitor și spune că ”trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm.

Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție”.

ADVERTISEMENT

Horia Constantinescu promite o campanie a proiectelor la Primăria Constanța

Miercuri, conducerea PSD Constanţa a anunţat candidaţii pentru primăria municipiului şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. S-a anunțat că în cursa pentru Primăria Constanţa intră preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Candidatul social-democraților pentru primăria de la malul mării a explicat cum vede această campanie electorală. ”Cred că va trebui să nu avem neapărat o campanie dâmboviţeană, ci să reuşim să avem una a proiectelor.

Cel puţin nu numai că îmi propun, asigur că acest tip de campanie îl voi duce şi eu şi echipa alături de care vom demara campania electorală. Cred că ar trebui să constatăm mai puţin ceea ce poate vedea fiecare dintre constănţeni prin simpla deschidere a uşii sau a geamului, uitându-se afară. Trebuie să arătăm ce putem face de la acest moment pentru a îndrepta lucrurile şi nicidecum de a arăta cu degetul unul spre celălalt.

Fiecare dintre contracandidaţi are libertatea, bineînţeles, să demareze o campanie negativă. După cum ştiţi, n-ar fi nici prima nici ultima dusă împotriva mea, inclusiv de-a lungul carierei la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa sau la nivelul Autorităţii”, a declarat Horia Constantinescu.

Amintim că Horia Constantinescu a fost numit, ultima oară, pe 21 ianuarie 2022, preşedinte al ANPC, printr-o decizie a premierului PNL de atunci, Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT