Life

Ingredientul secret pe care să-l adaugi când prepari cartofi noi la cuptor, pentru un gust genial. Bucătarii de top îl folosesc

Rețetă de cartofi noi la cuptor. Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi pentru un gust unic. Este secretul bucătarilor.
16.06.2023 | 22:30
Ingredientul secret pe care sal adaugi cand prepari cartofi noi la cuptor pentru un gust genial Bucatarii de top il folosesc
Cum să prepari cartofi noi la cuptor într-un mod unic. Sursa foto: Jamila Cuisine
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să gătești ceva gustos pentru familie sau pentru o persoană dragă și ești în pană de idei, iată o rețetă aparte de cartofi noi la cuptor. Se bazează pe un ingredient secret pe care îl folosesc bucătarii de obicei. Aroma va fi una de vis.

Rețetă de cartofi noi la cuptor. Ingredientul secret pentru un gust aromat

Îți sugerăm să te pregătești cu o cantitate consistentă de cartofi, fiindcă gustul va fi atât de bun, încât cei dragi vor cere o porție dublă. Totul se prepară foarte ușor și rapid, iar lista integrală de ingrediente nu este una costisitoare. Cu un buget redus poți găti ca într-un restaurant sau chiar mai bine, depinde de îndemânarea pe care o ai.

ADVERTISEMENT

1kg sau 2 de cartofi, depinde cât de mulți cartofi noi copți la cuptor ți-ai propus să faci, 7 căței de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, 2 legături de mărar, sare, piper și 100 de grame de unt sunt ingredientele. Află că acesta din urmă (untul, n.r) va schimba întreaga aromă și este utilizat adesea de maeștrii în arta culinară.

Poate părea o rețetă prea grasă de cartofi noi copți la cuptor cu unt și ulei de măsline în același timp, însă nu trebuie să-ți faci probleme, căci poți reduce din cele 100 de grame de unt sau din cele 3 linguri de ulei de măsline. Însă, gustul nu va fi ca la carte, dacă nu vei adăuga untul.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Oricine poate prepara cartofi noi copți la cuptor. Primul pas presupune să speli bine cartofii, indicat este cu o perie specială, încât să nu rămână nicio urmă de pământ pe ei. Atenție, nu se curăță de coajă, ci se păstrează. Al doilea pas presupune să tai cartofii în sferturi sau jumătăți, potrivit retetepractice.ro

Al treilea pas se bazează pe așezarea cartofilor spălați și tăiați într-o tavă de copt. Peste toarnă ulei de măsline și sare, după care amestecă-i de mai multe ori, încât uleiul și sarea să cuprindă suficient pe fiecare cartof în parte, pentru o aromă deosebită.

ADVERTISEMENT

Mai departe, zdrobește usturoiul cu partea lată a cuțitului și încearcă să-l strecori printre cartofi. Apoi poți presăra și piper și să introduci tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. În interior, totul se va ține în jur de 40 sau 45 de minute.

Ca să îți dai seama că s-au copt cartofii, ia o furculiță, un pai de chibrit sau un bețișor mic și subțire și înfinge ușor în cartofi. Dacă sunt moi, clar poți să oprești cuptorul. Penultimul pas prevede să scoți tava și să lași cinci minute cartofii să se răcorească.

ADVERTISEMENT

La final, se ung cu unt și mărar și se gustă cu multă poftă. Totuși, dacă îți plac mai rumeniți, îi poți lăsa mai mult de 40 sau 45 de minute să se coacă. Se pot servi la prânz sau la o cină și mai pot fi asortați cu brânză de vacă sau mujdei de usturoi.

ADVERTISEMENT