Life

Cei mai buni gogoșari în saramură. Este secretul pe care trebuie să-l cunoască toate gospodinele

Cum se pun cei mai buni gogoșari în saramură. Rețeta este una cât se poate de simplă. Există un secret al gospodinelor de care ai nevoie
23.10.2022 | 06:00
Cei mai buni gogosari in saramura Este secretul pe care trebuie sal cunoasca toate gospodinele
Cei mai buni gogoșari în saramură, rețetă în pași ușori de făcut. Sursa foto - captură youtube
ADVERTISEMENT

Dacă începem să vorbim despre gogoșari probabil că nu o să ne oprim prea curând. Ideea este că aproape fiecare gospodină știe o rețetă proprie, dar puține îți vor zice și marele secret. Înainte să vă apucați este imperios necesar să o citiți pe cea mai rapidă și simplă.

Rețetă simplă pentru gogoșari în saramură

În primul rând trebuie să înțelegeți că nu aveți nevoie de fierbere, rețeta este una la rece. Este printre cele mai apreciate și un secret bine ascuns al gospodinelor.

ADVERTISEMENT

Aveți nevoie de câteva kilograme de gogoșari, în funcție de borcanele pe care vreți să le umpleți. La 3 kg atunci puneți și 350 de ml oțet, 250 grame de zahăr tos, 90 grame de sare, boabe de piper, frunze de țelină, frunze de vișin și neapărat câteva fâșii de hrean.

Mergem mai departe și spălați bine de tot gogoșarii. Aceștia se curăță de semințe și de cotoare, după care îi puteți felia cu ajutorul unui simplu cuțit.

ADVERTISEMENT

Totodată, tăiați hreanul felii. E atât de important, fără el gogoșarii se vor înmuia. Bun, acum, într-un bol adăugați oțetul, sarea și zahărul și le amestecați bine de tot.

Aveți grijă, ciuliți urechile, secretul e ca sarea să fie neiodată, specială pentru pus murături. Nu uitați, nu se adaugă deloc apă în saramură. Ce obțineți puteți să turnați acum peste gogoșarii feliați.

ADVERTISEMENT

Adăugați trei foi de dafin, o lingură de boabe de piper și fâșiile de hrean. Se amestecă totul după care acoperiți totul și uitați de ele preț de vreo 12 ore.

Când reveniți în bucătărie, gogoșarii și feliile de hrean se pun în borcanele care au fost sterilizate dinainte. Și exact cum vă spuneam, nu, nu aprindeți aragazul. Tot ce aveți de făcut este să duceți borcanele în cămară. Și să aveți poftă mare atunci când decideți că e cazul să deschideți primul borcan. O să vă placă, suntem convinși.

ADVERTISEMENT