Life

„Cel mai bătrân câine din lume” și-ar putea pierde acest titlu, după ce Guinness World Records a început o anchetă. Bobi a decedat la 31 de ani

Patrupedul Bobi a decedat în octombrie 2023, la vârsta de 31 de ani și 165 de zile. El era considerat cel mai bătrân câine din lume.
17.01.2024 | 09:33
Cel mai batran caine din lume siar putea pierde acest titlu dupa ce Guinness World Records a inceput o ancheta Bobi a decedat la 31 de ani
Bobi, un câine din Portugalia, fusese desemnat cel mai bătrân din lume/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Câinele Bobi, supranumit cel mai bătrân câine din lume, s-a stins din viață în octombrie 2023, în Portugalia. Se preconiza că avea vârsta de 31 de ani și 165 de zile când a decedat. Anul trecut, el fusese desemnat cel mai bătrân patruped de pe glob. Însă organizaţia Guinness World Records are câteva îndoieli cu privire la longevitatea sa și a deschis o anchetă.

Bobi, un câine din Portugalia, fusese desemnat cel mai bătrân din lume

În luna octombrie a anului trecut, Bobi a murit la vârsta de 31 de ani şi 165 de zile. Tot în 2023, Guinness World Records îi acordase titlul de cel mai bătrân câine din lume.

ADVERTISEMENT

Bobi era un exemplar din rasa Rafeiro do Alentejo, o rasă canină care are o medie de viață cuprinsă între 12 şi 14 ani. Patrupedul trăia înconjurat de feline într-o casă din Conqueiros, un mic sat din Portugalia.

De ce i-a fost retras titlul

După moartea lui, organizaţia Guinness World Records a început să aibă îndoieli cu privire la vârsta adevărată a câinelui. Drept urmare, a decis să-i suspende acest titlu în timpul anchetei, notează AFP. Bobi l-a depășit pe câinele australian Bluey, care a murit în 1939 la vârsta de 29 de ani și cinci luni.

ADVERTISEMENT

În timpul anchetei noastre, “am decis să suspendăm temporar titlurile de ‘record pentru cel mai bătrân câine în viaţă’ şi ‘record pentru cel mai bătrân câine din toate timpurile'”, a declarat un purtător de cuvânt de la Guinness World Records.

A murit la vârsta de 31 de ani

Bobi s-a născut pe 11 mai 1992 și a mai avut trei frați. Mama lui l-a adus pe lume într-un șopron de lemn aparținând familiei Costa, în satul Conqueiros. Pentru că familia deținea deja mai mult animale, au decis să renunțe la puii nou-născuți.

ADVERTISEMENT

Micuțul Bobi a rămas, totuși, în casa familiei lui Leonel Costa. Se pare că copiii familiei l-au ascuns pe Bobi, pentru a nu fi dat spre adopție. Stăpânul lui Bobi a explicat că acesta avea o alimentație variată și sănătoasă, care se baza în mare parte pe carne și pește.

Cu toate acestea, vârsta reală a lui Bobi ridică multe semne de întrebare. În timpul anchetei a fost analizată o fotografie a câinelui, iar diferențele de culoare ale picioarelor sale au ridicat suspiciuni.

ADVERTISEMENT

Conform imaginilor cu Bobi, patrupedul “nu pare să prezinte semnele unui câine foarte bătrân, cu probleme de mobilitate sau cu masă musculară scăzută”, a declarat Miguel Figueiredo, un veterinar de la o clinică celebră din Lisabona.

ADVERTISEMENT
Tags: