Life

Cel mai bun degresant făcut în casă. Curăță perfect și nu te costă niciun ban

Cel mai eficient degresant făcut în propria bucătărie. Îndepărtează praful și are un preț care nu se simte în portofel.
27.10.2023 | 08:45
Cel mai bun degresant facut in casa Curata perfect si nu te costa niciun ban
Cel mai eficient degresant făcut în propria bucătărie. Îndepărtează praful și are un preț care nu se simte în portofel. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cel mai bun degresant făcut în casă. Curăță perfect și nu te costă niciun ban. Orice gospodină îl poate realiza dacă are ingredientele necesare, majoritatea fiind unele care se găsesc cu mare lejeritate în toate locuințele.

Cel mai eficient degresant făcut în propria bucătărie. Îndepărtează praful și are un preț care nu se simte în portofel

Cel mai eficient degresant făcut în propria bucătărie. Îndepărtează praful și are un preț care nu se simte în portofel pentru că produsele pe care le conține le ai deja la îndemână, nu trebuie să mergi la magazin, la cumpărături.

ADVERTISEMENT

Remediul natural a fost deja testat de foarte multe femei, care s-au declarat mulțumite de prospețimea oferită și de calitate. Potrivit curiosauro.it, pentru acesta sunt necesare doar câteva substanțe, cum ar fi bicarbonatul de sodiu.

Se folosește numai o lingură din acest praf magic, utilizat în multe trucuri în gospodărie. De asemenea, printre ingrediente se mai numără 200 ml de apă distilată sau chiar apă clasică, sucul de la o lămâie proaspătă și o linguriță de sare grunjoasă.

ADVERTISEMENT

În plus, sursa menționată mai arată că se mai folosesc și 5 picături de ulei esențial de lămâie sau orice alt ulei care vă place. Totodată, din casă nu trebuie să lipsească un recipient cu pulverizator în care să se pună soluția obținută.

Care sunt pașii pentru a face spray degresant

Primul pas în producerea propriului spray degresant este achiziționarea ingredientelor necesare. Al doilea pas este alegerea unei oale în care se adaugă toată apa distilată și se pune pe aragaz, la foc potrivit.

ADVERTISEMENT

În momentul în care începe să fiarbă se adaug sarea și bicarbonatul de sodiu. Se amestecă foarte bine până când  se dizolvă cele două produse. Ulterior, se oprește aragazul și se așteaptă câteva minute până se răcește soluția.

Amestecul obținut se adaugă cu mare grijă în recipient și se toarnă în sticlă sucul de lămâie care trebuie să fie litrat înainte. Mare grijă să nu cadă în sticlă sâmburii. Mai apoi se adaugă și uleiul esențial de lămâie pentru un miros plăcut și proaspăt.

ADVERTISEMENT

Se amestecă foarte bine totul și se folosește pe toate tipurile de suprafețe. Soluția funcționează atât pe blaturile delicate, cât și pe suprafețele de lemn. Bicarbonatul de sodiu are rolul de a degresa, în timp ce sarea împiedică depunerea prafului.

ADVERTISEMENT