Fotbal intern

Cel mai bun prim „11” după sezonul regular al campionatului. FCSB dă un singur jucător. CFR Cluj, cel mai bine reprezentat club

29.02.2020 | 18:45
Cel mai bun prim 11 dupa sezonul regular al campionatului FCSB da un singur jucator CFR Cluj cel mai bine reprezentat club
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat cel mai bun prim „11” alcătuit pe baza realizărilor din sezonul regular. Florinel Coman este singurul jucător al celor de la FCSB care a prins echipa, în timp ce liderul CFR Cluj are patru reprezentanți „pe gazon” și unul pe banca tehnică, Dan Petrescu.

Cel mai bun prim „11” din sezonul regular

Așa cum era de așteptat, Gedrius Arlauskis a fost, conform LPF, cel mai bun portar în prima parte a campionatului. Jucătorul lituanian a bifat 19 meciuri, fiind de cinci ori menajat de Dan Petrescu pentru meciurile de cupele europene, iar în 14 ocazii a scăpat fără gol primit.

ADVERTISEMENT

Linia de fund a celei mai bune echipe din sezonul regular este compusă din Radu Boboc, în banda dreapta, care a evoluat 24 de meciuri pentru Viitorul, în care a marcat două goluri și a oferit trei pase decisive, Andrei Burcă și Marius Constantin, „stâlpii” din centrul apărării de la CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș, care a prins în premieră play-off-ul, și Mario Camora, căpitanul liderului.

Dan Nistor este primul fotbalist care intră în linia de mijloc a celui mai bun „11” din prima parte a campionatului. Nistor a bifat 16 meciuri pentru Dinamo și patru pentru Universitatea Craiova, reușind nu mai puțin de 10 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Jonathan Rodriguez, care a contribuit la prima calificare a celor de la Botoșani în play-off, și Alexandru Cicâldău, cel mai bun marcator al Craiovei, completează tridentul de la centrul terenului.

  • În alcătuirea echipei au fost luați în considerare doar jucătorii cu cel puțin 14 meciuri disputate
ADVERTISEMENT

Denis Alibec conduce linia de atac

Ciprian Deac a prins postul de „aripă” dreapta în cel mai bun „11” al sezonului regular, datorită celor șapte goluri și cinci pase decisive reușite în 15 meciuri. Rolul de atacant central i-a revenit lui Denis Alibec, care a adus în acest sezon aminte de jucătorul din prima perioadă de la Astra.

Alibec a marcat 10 goluri și a oferit 10 pase decisive în cele 19 meciuri disputate și ocupă locul doi în topul golgheterilor din Liga 1, la egalitate cu Gabi Iancu și coechipierul Vali Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman este singurul fotbalist din campionatul intern care a trecut de borna celor 10 goluri marcate în sezonul regular, cu 11 reușite în cele 23 de meciuri disputate. Mijlocașul stânga de la FCSB a oferit și șapte pase decisive, iar evoluțiile bune din toamnă i-au adus și debutul în tricoul primei reprezentative.

Cel mai bun prim „11” din sezonul regular:

  • Arlauskis – Boboc, Burcă, M. Constantin, Camora – Nistor, Rodriguez, Cicâldău – Deac, Alibec, Coman
  • Antrenor: Dan Petrescu
ADVERTISEMENT