Sport

Cel mai dur antrenor din istoria Rapidului: „M-a bătut în lift! Cu dragoste…”

Mihai Iosif, amintiri savuroase cu Viorel Hizo, din perioada în care au lucrat împreună la Rapid. Cum era ca antrenor „Dulăul”.
25.08.2023 | 10:26
Cel mai dur antrenor din istoria Rapidului Ma batut in lift Cu dragoste
Viorel Hizo a antrenat Rapid în 4 rânduri: 1993-1995, 2001-2002, 2004 și 2009. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Iosif a fost cel de-al patrulea invitat al emisiunii „SUFLET DE RAPIDIST”, iar fostul antrenor al „giuleștenilor” a povestit episoade puțin știute din cariera sa de jucător la Rapid. Viorel Hizo a fost în prim plan.

Mihai Iosif, poveste senzațională cu Viorel Hizo: „Dacă nu mi-a dat o bătaie…”

Mihai Iosif are o poveste sugestivă care îl descrie perfect pe Viorel Hizo: „Mi-a dat o dată doi pumni pe la Piatra Neamț… Jucam cu Ceahlăul și face: ‘Bă, unde ai fost mă aseară?!’. Eu: ‘Acasă!’. ‘Bă, unde ai fost?’. ‘Acasă!’. Zice: ‘Ai fost la Nord cu Fane Iovan!’. Nu știu cum aflase! Dacă nu mi-a dat o bătaie… A blocat liftul! Dar cu dragoste.

ADVERTISEMENT

Și acum aș sta să mă bată nea Vio! Ar fi o bucurie. Am simțit întotdeauna dragostea lui. Putea să mă bage mai mult să joc. Dar atunci se făceau două schimbări și erau 15 inși pe foaie!”, a mai spus fostul jucător și antrenor al Rapidului.

„Miță” a vorbit și despre inovațiile pe care antrenorul le-a adus în fotbalul românesc: „Un antrenor care poate părea dur, dar cu un suflet imens! Când a venit nea’ Vio’ la Rapid în 1994, a fost prima oară când am făcut streching! Păi cine făcuse?!”. 

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif, despre antrenamentele dure ale lui Viorel Hizo: „Erai pe butuci”

Mihai Iosif a jucat la Rapid în perioada 1993-1996 și a lucrat timp de aproximativ doi ani cu „Dulăul” în Giulești: „Atunci a fost o perioadă în care nu mai erau ieșiri, că făcea nea’ Vio’ niște antrenamente de erai pe butuci! Vai de capul meu! Săreai niște garduri… O dată trebuia să trecem pe sub și o dată să sărim.

Eram bine, nu aveam problemele astea. Nu-ți mai trebuia nimic! Abia așteptai să ajungi acasă! Somn! Și cantonamentele, mai ales cele de iarnă… Ne împacheta bine de tot! Astea erau momentele”.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă era un antrenor dur, Mihai Iosif l-a apreciat enorm: „Dar eu pe nea’ Vio’ l-am iubit. E un om de nota 10! Eram în cantonament la Păltiniș și avusesem o lucrare la dinți. Și mă întreba, ca să vedeți cum se proceda atunci. Antrenorul te întreba ce număr porți la ghete, să-ți aducă ghete”.

Rapidistul și-a adus aminte de un alt episod amuzant din cantonament: „Nu voiam să vadă că am lucrare. Făcea: ‘Miți, ce număr porți?!’. ’41!’ (n.r. vorbește cu greu). ‘Bă, ce zici mă acolo?!’. ’41, nea’ Vio’!’. Mi-a dat o palmă de față cu toată lumea! Au început să râdă. Mi-era rușine, n-am vrut să vadă”.

ADVERTISEMENT

Viorel Hizo îi punea pe jucătorii săi să alerge zeci de kilometri prin zăpadă: „Eu n-aveam cum să tai că aveam 20 de ani! Restul, îți dai seama! Purisanii ca să zicem așa… Nu era nicio scurtătură că eram la 7-8 dimineața, era întuneric. Ce scurtătură?! Era pădure! Mai era testul Cooper. Vreo 7-8 mereu aveau probleme!”, a mai povestit Mihai Iosif, la emisiunea „SUFLET DE RAPIDIST”.  

Mihai Iosif, poveste senzațională cu Viorel Hizo la Rapid

ADVERTISEMENT