Fotbal international

Cel mai în vârstă fotbalist britanic, Dickie Borthwick, 83 de ani, își caută echipă: ”Simt că pot juca 90 de minute”

24.10.2019 | 20:15
Cel mai in varsta fotbalist britanic Dickie Borthwick 83 de ani isi cauta echipa Simt ca pot juca 90 de minute
ADVERTISEMENT

În fotbal, după ce trec de 30-35 de ani, jucătorii sunt considerați deja a fi veterani, iar retragerea din activitate pare doar o chestiune de timp. În Anglia, patria fotbalului modern, pasiunea pentru acest sport nu are vârstă. Cel puțin asta putem deduce atunci când aflăm parcursul veteranului Dickie Borthwick, un fotbalist de 83 de ani pentru care sintagma ”a pune ghetele în cui” nu are nicio însemnătate.

Cel mai în vârstă fotbalist britanic, Dickie Borthwick, 83 de ani, își caută echipă: ”Simt că pot juca 90 de minute”

Cunoscut în Marea Britanie ca fiind cel mai vârstnic fotbalist aflat în activitate, Dickie Borthwick dorește să-și continue activitatea la nivel de amatori. Fan de o viață a celor de la Manchester United, Borthwick a declarat pentru SPORTbible că încă poate face față unui meci întreg și e capabil să dea 100% pentru orice club care îl dorește.

ADVERTISEMENT

”Simt că sunt capabil să joc 90 de minute. Voi da 100% pentru orice echipă. Sunt solid ca o piatră, bine construit, curajos și am o adevărată pasiune pentru acest sport”, se descrie Borthwick, care, în ciuda vârstei, face zilnic antrenamente în propria curte: ”Există un zid de cărămidă jos, în curte. De multe ori îmi exersez lovirea mingii împotriva acestuia pentru a-mi menține picioarele mobile.”, mai spune ambițiosul veteran.

Dickie Borthwick se mândrește cu o carieră de 72 de ani

Timp de peste șapte decenii, Dickie Borthwick a fost activ pe terenul de fotbal în peste 1600 de partide pentru Ross County, Invergordon Town FC și pentru alte 11 cluburi de amatori din districtul englez Dorset.

ADVERTISEMENT
  • peste 400 de goluri a marcat Dickie Borthwick în carieră 

Dar care este secretul lui Dickie? Cum mai poate juca la 83 de ani? Supranumit ”Tancul”, Borthwick dezvăluie care este secretul menținerii sale într-o formă atât de bună într-o perioadă așa de îndelungată: ”Nu mănânc prostii. Încerc să mănânc mâncare bună și sănătoasă.”, spune Dickie. Ca mulți compatrioți britanici, bătrânelul din Dorset recunoaște că nu-i lipsește nici băutura, dar limitată: ”Nu sunt un băutor înrăit, dar asta este rutina mea. Un doctor mi-a spus cândva că un strop de bitter zilnic este ca un medicament. I-am urmat sfatul și uitați-mă acum.”

Cancerul, cel mai ”dur” rival al lui Borthwick în carieră
Cancerul, cel mai ”dur” rival al lui Borthwick în carieră. Sursa foto: thesun.co.uk

Cancerul, cel mai ”dur” rival al lui Borthwick în carieră

Dickie Borthwick recunoaște că a avut mulți rivali în carieră. Unul l-a accidentat foarte grav în 2012, la spate. Cel mai periculos a fost însă un cancer la prostată cu care vârstnicul fotbalist s-a confruntat după 70 de ani.

ADVERTISEMENT

”În 2012, după accidentare, am fost trimis la spital pentru mai multe investigații. Atunci, doctorii mi-au descoperit cancerul. Vestea a fost teribilă, dar medicii mi-au spus că e tratabil. În final, dragostea mea pentru fotbal m-a ajutat să lupt și să înving această boală”, spune bravul Dickie.