Premier League

Cel mai nebun scenariu pentru ultimele etape din Premier League: patru meciuri pe zi, toate pe „Wembley”!

14.04.2020 | 16:01
Cel mai nebun scenariu pentru ultimele etape din Premier League patru meciuri pe zi toate pe Wembley
ADVERTISEMENT

Marea Britanie a preluat şefia nedorită a numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus şi al deceselor în Europa, dar mai marii fotbalului din Insulă aşteaptă să treacă pericolul, pentru a reveni în acţiune cu ultimele etape ale sezonului la nivelul echipelor profesioniste.

Antrenamentele se vor relua în luna mai

Precizarea este obligatorie, pentru că în privinţa competiţiilor destinate amatorilor sezonul s-a încheiat cu clasamentele actuale, dar fără promovări şi retrogradări.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, până la jumătatea lunii mai este interzisă reluarea antrenamentelor, iar în calculele oficialilor federali se estimează că undeva în jur de 15 iunie ar putea reîncepe fotbalul, dar, obligatoriu, cu porţile închise.

Propunerea federaţiei engleze nu e una rea

UEFA a trecut chiar la ameninţări voalate la adresa federaţiilor care ar decide ca în loc să îşi ducă până la capăt sezonul, pentru a stabili pe teren campioana, reprezentantele în cupele europene, retrogradatele şi noile venite, să pună stop în forma actuală-

ADVERTISEMENT

Federaţia englezăa înaintat o propunere cluburilor din Premier League pentru desfăşurarea meciurilor până la final de sezon, o variantă deloc de lepădat, ţinând cont de faptul că şi după ce măsurile de restricţie se vor diminua şi se va reveni la viaţa de zi cu zi este clar că în acest an nu va fi permis accesul spectatorilor în tribune.

Wembley întruneşte toate condiţiile

Această propunere se referă la organizarea a câte patru meciuri pe zi pe cel mai cunoscut stadion londonez, noul Wembley. urmând ca acest scenariu să se repete zilnic până la final.

ADVERTISEMENT

Totodată, pentru pregătirile echipelor şi cazarea lor pe toată durata desfăşurării etapelor rămase centrul naţional  Saint George Park ar fi soluţia perfectă pentru toată lumea.

Variantă optimă şi pentru cazarea echipelor

Are 13 terenuri de antrenament perfect puse la punct şi un complex cu 228 de camere. Se merge pe ideea că este mult mai bine decât vechiul sistem de disputare al partidelor acasă-deplasare să se concentreze toate partidele într-un singur punct.

ADVERTISEMENT

Există însă şi cluburi şi antrenori care consideră că ar fi o mare eroare reluarea competiţiei şi că Liverpool ar trebui să fie declarată oficial campioană, primele patru echipe să meargă în Champions League şi tot aşa.

ADVERTISEMENT