Life

Cel mai periculos animal pentru românii care stau la curte. Face un adevărat masacru, bea sânge şi se culcă lângă victime

Animalul cel mai periculos pentru românii de la curte. După ce își omoară prada, îi bea sângele, îi mănâncă din creier și doarme lângă ea.
13.05.2023 | 12:00
Cel mai periculos animal pentru romanii care stau la curte Face un adevarat masacru bea sange si se culca langa victime
Animalul care bea din sângele victimelor și se hrănește cu creierul lor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii care stau la curte și cresc păsări sau animale trebuie să fie foarte precauți. Un adevărat inamic dă târcoale locului și îi poate lăsa fără nicio viețuitoare. Își pândește atent prada, o omoară, îi soarbe apoi sângele și, mai mult, nu are nimic împotrivă de a dormi chiar lângă cadavrul ei.

Animalul care poate face un masacru în gospodăriile românilor. După ce își ucide prada, îi bea sângele și se odihnește lângă ea

Animalul la care facem referire se caracterizează printr-un corp lung de 34-61 cm, o blană cafeniu-aurie, (mai deschisă pe coadă și mai închisă pe picioare) o coadă stufoasă, de 15-30 cm, o greutate de 1 kg sau 2 kg , bot ascuțit, urechi mari cu vârfuri rotunjite.

ADVERTISEMENT

De asemenea, îl găsiți în Europa, Asia și America de Nord. I se mai spune ”gluton” și face parte din categoria speciilor Martes. Poate vă gândiți că este vorba despre un dihor sau o nevăstuică, deoarece au trăsături similare, dar nu este așa.

Jderul este un animal extrem de periculos pentru românii cu gospodărie. Asta deoarece găinile, iepurii și tot ce mai au ei bun prin curte sunt o adevărată hrană pentru el. Găinilor le-ar smulge capul atunci când le prinde, le sfâșie de pene și le suge sângele.

ADVERTISEMENT

Jderul obișnuiește să mănânce și din creierul prăzii

Jderul nu s-ar mulțumi doar cu cele menționate și nu ezită nici să mănânce din creierul victimei, iar mai apoi să se odihnească lângă ea. Așadar, această specie este una carnivoră, fiind activă ziua și noaptea, masacrul făcându-l la fel, indiferent de oră.

Jderii preferă să vâneze singuri, iar din meniul său pot face parte și un pui de căprioară, abia adus pe lume sau un ou de pasăre. Totodată, nu se dă în lături nici de la broaște, melci, pești, șobolani, șoareci, șopârle, păsări zburătoare sau veverițe.

ADVERTISEMENT

Jderul nu ține cont nici de anotimp atunci când îi este foame. În timp ce alte animale hibernează iarna, el poate căuta în continuare de mâncare. Totuși, dacă vremea este prea nefavorabilă, stă retras câteva zile în scorburi sau sub trunchiurile copacilor.

Altitudinile mai coborâte din regiunile muntoase sunt locurile unde jderii preferă să hiberneze. Îi mai poți găsi și prin copaci, deoarece au membre foarte bune, ce îi ajută să se cațăre. Oamenii de știință au observat că atunci când este foarte flămând, jderul poate căuta după hrană chiar și la distanțe de 16 km de culcușul lui.

ADVERTISEMENT

Femelele jder nasc pui foarte târziu, aproape după un an. Din ce cauză

La nivel global, sunt mai multe tipuri de jderi: cel de copac, prezent și în România, jderul japonez, jderul pescar, jderul nilgirian și samurul. Perioada lor de împerechere este vara, dar femelele nasc pui foarte târziu, abia anul următor, în primăvară. Asta din cauza implantării întârziate a ovulelor fecundate și a gestației care ține 220-290 de zile, potrivit Wikipedia.

Acest mic animal, aparent inofensiv, poate să facă un adevărat masacru în gospodăriile oamenilor, deoarece se hrănește cu sânge și poate transmite boli periculoase. Este important să fiți precauți și să luați măsuri de precauție pentru a preveni atacurile de jderi.

În plus, dacă aveți probleme cu jderii, este important să apelați la un specialist în controlul dăunătorilor pentru a vă ajuta să vă protejați casa și familia. De asemenea, puteți încerca soluții naturale, precum plante repelente, pentru a ține jderii la distanță.

În final, să nu uităm că jderul poate fi periculos, dar nu este singurul animal care poate cauza probleme. Este important să cunoaștem și să respectăm habitatul și comportamentul tuturor animalelor sălbatice din zona noastră, pentru a evita conflicte și a trăi în armonie cu natura.

 

ADVERTISEMENT
Tags: