News

Video. Un iaht virtual a fost cumpărat cu 650.000 de dolari. Proprietarul se va “plimba” cu el doar online

Un internaut a cumpărat un iaht virtual cu 650.000 de dolari în croptomonede. Din păcate pentru el, nu îl va putea folosi sau admira decât în mediul online.
01.12.2021 | 21:31
Video Un iaht virtual a fost cumparat cu 650000 de dolari Proprietarul se va plimba cu el doar online
Un iaht virtual a fost cumpărat cu 650.000 de dolari. Proprietarul se va "plimba" cu el doar online. Sursa Foto Facebook/ Antibes Yachting
ADVERTISEMENT

NFT Metaflower Super Mega Yacht a fost recent cumpărat la prețul de 149 “WETH” (Wrapped Ethereum), un tip de criptomonedă, care reprezintă contravaloarea a 650.000 de dolari, cel care a cumpărat ambarcațiunea virtuală a rămas anonim.

Iahtul de 650.000 de dolari există doar în mediul virtual

Ambarcațiunea nu există decât în mediul online, însă a costat mai mult decât câștigă cele mai multe persoane din lume și a devenit oficial cel mai scump activ NFT din The Sandbox.

ADVERTISEMENT

Iahtul virtual include o serie de servicii care se regăsesc pe iahturi reale, dar utilizatorul nu se va putea bucura decât online, informează PC Gamer, citat de useit.ro.

Metaflower Super Mega Yacht este echipat cu un pupitru pentru DJ, o rampă de aterizare pentru elicopter și un jacuzzi. Acesta se află într-o zonă virtuală denumită The Fantasy Islands.

ADVERTISEMENT

”Un proiect de dezvoltare imobiliară” în online

Această zonă reprezintă doar ”un proiect de dezvoltare imobiliară” care are în componența sa un număr de 100 de insule compuse din terenuri NFT în The Sandbox.

De asemenea, proiectul include și 3 vile realizate 3D din NFT, care sunt complet ”unice din punct de vedere arhitectural”.

ADVERTISEMENT

Cu cât s-a vândut colecția de insule

The Sandbox reprezintă în prezent unul dintre cele mai de interes jocuri metaverse, cu colaborări de mărci și de personalități precum: Adidas, Atari, Bored Ape Yacht Club, Binance, Snoop Dogg, The Smurfs, DeadMau5 și alții, scrie hypebeast.com.

De altfel, Republic Ream a creat o serie de insule, denumite ”Insule Fanteziei” care include peste 100 de insule private.

ADVERTISEMENT

Respectiva colecție de insule care avea vile ce au fost realizate pe teren NFT, s-a vândut în maxim 24 de ore de la lansarea în mediul virtual, cu un preț total de 63,9 de monede Etherium, anume în jur de 280.000 de dolari americani.

Ce sunt NFT-urile

Iahtul virtual de 650.000 de dolari a fost cumpărat în sistemul NFT (non-fungible token). Aceste jetoane sunt de fapt niște unități de măsură care sunt folosite într-un registru virtual, disponibil sub numele de blockchain. Printre cele mai bine cunoscute astfel de exemple se numără Ethereum și Bitcoin Cash.

Din moment ce NFT-urile sunt incluse într-un registru informatizat, atunci există o dovadă a exemplarului original, indiferent dacă acesta poate fi vizualizat și de alți utilizatori, nu doar de proprietar.

Primele NFT-uri și-au făcut apariția în 2015 în cadrul registrului Ethereum. Din acel moment, ele au devenit din ce în ce mai comune online. NFT-urile sunt în principal folosite în domeniul artei digitale.

Ele pot fi, de asemenea, asociate cu bunuri virtuale în diverse jocuri video. În mediul online, aceste jetoane se dezvoltă, în mod surprinzător pentru unii specialiști.

În momentul de față, încă nu există legislație și nici autorități care să controleze modul în care sunt utilizate NFT-urile.

ADVERTISEMENT