Life

Cel mai simplu îngrășământ pentru morcovii plantați în grădina ta. Folosește-l și vor crește spectaculos

Cel mai simplu îngrășământ pentru morcovii plantați de tine în grădină. Ai nevoie de doar câteva elemente pentru a face minuni.
22.06.2023 | 08:33
Cel mai simplu ingrasamant pentru morcovii plantati in gradina ta Folosestel si vor creste spectaculos
Cel mai simplu îngrășământ pentru morcovi. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este cel mai simplu îngrășământ pentru morcovii plantați în grădină. Aceștia vor crește foarte frumos dacă îl folosești.

Cel mai simplu îngrășământ pentru morcovi

Morcovii pot crește foarte frumos dacă folosești îngrășământul potrivit pentru ei. Aceștia vor deveni mari și frumoși la recoltă.

ADVERTISEMENT

Pentru a prepara acest îngrășământ ai nevoie de pudră de muștar, îngrășământ cu azot-fosfor-potasiu și nu în ultimul rând cenușa de lemn. Cei mai pricepuți grădinari spun că amestecul poate face minuni, iar morcovii vor crește văzând cu ochii.

Ai nevoie de câte un kilogram de pudră de muștar și de cenușă de lemn, alături de jumătate de kilogram de Azofoska, care conține azot, fosfor și potasiu.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii au aceste ingrediente pentru morcovii din grădină

Pudra de muștar este bună pentru a fertiliza solul, scrie DC News. Aceasta saturează solul cu azot și cu alte substanțe necesare pentru o cultură de morcovi bogată.

Cel mai simplu îngrășământ pentru morcovii plantați în grădina ta respinge și dăunătorii morcovilor, care îi pot ataca și să le creeze găuri în interior. Pudra de muștar este un insecticid natural.

ADVERTISEMENT

Nutrienții din Azofoska, îngrășământul cu azot, fosfor și potasiu, sunt extrem de benefici pentru morcovii din grădină. Aceștia vor putea crește mari cu ajutorul lor.

Cenușa de lemn aduce multe macro și microelemente în sol pentru plante. Aceasta le oferă un plus de vitalitate morcovilor din grădină, care pot să crească înalți și groși.

ADVERTISEMENT

După ce ai realizat acest amestec de îngrășământ pentru morcovi, tot ce mai ai de făcut este să-l întinzi. Acesta trebuie pus între rândurile de morcovi pentru ca toate plantele să beneficieze de nutrienți.

Morcovii sunt unele dintre cele mai sănătoase legume. Sunt 88% apă și mențin sănătatea ochilor. Au betacaroten și vitamina A, foarte importante pentru o vedere bună.

Nu în ultimul rând, morcovii ajută și la scăderea în greutate, dar susțin și sănătatea inimii, datorită fibrelor și vitaminei C.

ADVERTISEMENT
Tags: