Life

Cel mai vizitat oraș din România pe timp de vară. Locul care a întrecut cu mult litoralul românesc

Care este cel mai vizitat oraș din România în timpul verii. A întrecut stațiunile de pe litoral, dar și alte localități foarte căutate.
31.08.2023 | 22:02
Cel mai vizitat oras din Romania pe timp de vara Locul care a intrecut cu mult litoralul romanesc
Cel mai vizitat oraș din România a depășit chiar și litoralul. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care e cel mai vizitat oraș din România pe timp de vară. A întrecut stațiunile de pe litoralul românesc, iar turiștii vin în număr mare aici. Este pe primul loc în topul preferințelor românilor.

Cel mai vizitat oraș din România pe timp de vară. A întrecut chiar și stațiunile de pe litoral

Turiștii merg în diverse locuri din România în sezonul estival, fie că este vorba de mare sau de munte. Sunt câteva destinații vizitate în număr mare de turiști, mai ales în minivacanțe.

ADVERTISEMENT

Spre surprinderea multora, nu stațiunile de pe litoral ocupă primul loc în topul celor mai vizitate orașe din România vara. Brașovul este pe primul lor, conform unei analize realizate pe o platformă hotelieră. Acesta este urmat de Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia.

“Turiştii au profitat din plin şi de cele două minivacanţe din timpul verii, respectiv cea de 1 iunie şi Rusalii, când bugetarii au avut un weekend prelungit de cinci zile, şi cea de Sf. Maria, cu liber pe 14 şi 15 august, acestea fiind cele mai pline perioade din punctul de vedere al rezervărilor”, se arată într-un comunicat al Travelminit, transmis Agerpres.

ADVERTISEMENT

Comparativ cu anii trecuți, litoralul nu mai este atât de popular. Acest lucru este demonstrat de studiul pe baza rezervărilor efectuate în perioada iunie – iulie 2023. Se pare că cei mai mulți au ales Eforie Nord pentru a merge la mare.

“Şi în această vară, o destinaţie montană, oraşul Braşov, este pe primul loc în topul preferinţelor turiştilor, semn că turiştii îşi îndreaptă atenţia acum şi faţă de variantele alternative la litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

În topul celor mai căutate destinaţii din punctul de vedere al numărului de rezervări se află şi Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia. Cele trei staţiuni de pe litoral sunt şi cele alese în mod recurent de turiştii care vin la mare”, se mai arată în comunicat.

Care au fost prețurile cazărilor anul acesta

Totodată, cele mai pline perioade, din punctul de vedere al rezervărilor, au fost minivacanțele de 1 iunie și de Rusalii, dar și cea de Sfânta Maria. Mulți români au avut liber pe 14 și 15 august.

ADVERTISEMENT

De asemenea, prețurile medii de cazare pentru acest sezon estival s-au menținut, în mare parte, la valorile din 2021. În intervalul iunie – august 2023, prețul mediu pentru pentru o noapte de cazare, pentru un cuplu, a fost de 340 de lei.

În schimb, pentru o familie formată din doi adulți și doi copii, prețul mediu a fost de 536 de lei. Pentru două nopți de cazare în România, prețul a fost, în medie, de 763 de lei per sejur. În cazul familiilor, tariful mediu a fost de 1.150 de lei.

“Pentru cinci nopţi de cazare în ţară, românii au scos din buzunare 1.823 de lei per sejur (două persoane), respectiv 2.656 de lei per sejur (familie)”, precizează sursa citată”, mai este precizat în comunicat.

ADVERTISEMENT