Life

Explozie de prețuri pe litoral în luna iulie. Cât au ajuns să coste două ouă ochiuri simple, într-un restaurant din Eforie Nord

Luna iulie a început cu o explozie de prețuri pe litoral. Cât costă acum două ouă ochiuri simple la un restaurant din Eforie Nord.
06.07.2023 | 12:50
Explozie de preturi pe litoral in luna iulie Cat au ajuns sa coste doua oua ochiuri simple intrun restaurant din Eforie Nord
Prețurile de pe litoral au explodat. Cât costă în iulie două ouă ochiuri simple. Sursa foto: Facebook, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Luna iulie a venit cu o explozie de prețuri pe litoral. Turiștii trebuie să scoate din buzunare sume mari de bani pentru a lua masa la restaurantele din stațiunile aflate pe malul Mării Negre.

Explozie de prețuri pe litoral în iulie. Cât costă două ouă ochiuri simple într-un restaurant din Eforie Nord

Românii care merg la mare pe litoralul românesc au parte de surprize neplăcute atunci când merg la restaurant. Prețurile au crescut considerabil anul acesta chiar și pentru preparatele de bază.

ADVERTISEMENT

Însă prețurile au explodat luna aceasta, după cum se poate vedea în postarea unui bărbat aflat în vacanță la Eforie Nord. Turistul  le-a arătat altor utilizatori cât costă un mic dejun într-un restaurant din această stațiune.

O porție de ouă ochiuri simple costă 12 lei. În schimb, dacă vrei ouă ochiuri românești, cu telemea și mămăliguță, trebuie să scoți din buzunar suma de 19 lei.

ADVERTISEMENT

Prețul pentru o omletă simplă a crescut și el destul de mult, iar acum acest preparat costă 12 lei. În cazul în care vrei omletă cu cașcaval, cu telemea sau cu șuncă și ciuperci, trebuie să plătești 14 lei, potrivit gândul.ro.

Turiștii s-au plâns și de prețurile mari pentru închirierea șezlongurilor. În anumite zone de pe litoral, cum ar fi Mamaia, acestea costă și 90 de lei de persoană. Însă creșterile pot fi observate și la cazări.

ADVERTISEMENT

Care sunt prețurile la cazare pe litoral în iulie

Începând cu 1 iulie, prețurile cazărilor de pe litoralul românesc au crescut destul de mult, iar majorarea se va menține până pe 15 august. Este perioada de vârf a sezonului estival, iar costurile pentru o noapte de cazare au crescut, în medie, cu 20% începând din prima zi a lunii iulie.

Cei care nu și-au rezervat din timp sejurul la mare vor fi și mai afectați de aceste scumpiri, deoarece vor plăti mai mult pentru o noapte de cazare. Tarifele sunt diferite la fiecare unitate de cazare în parte

ADVERTISEMENT

La unitățile de cazare de trei stele, tarifele s-au majorat de la 230 de lei până la 260 de lei. La hotelurile de patru stele, prețurile au crescut de la 500 la 600 de lei pentru o noapte de cazare. Prețurile pot fi diferite în funcție de specificul fiecărui hotel.

Turiștii sunt îndemnați să-și rezerve din timp vacanța pentru a evita să achite tarife mărite. În plus, sunt șanse mai mari să găsească unități de cazare disponibile dacă rezervă cu mai mult timp în urmă.

ADVERTISEMENT