Life

Cele 10 parole pe care să nu le utilizezi niciodată. Orice hacker le va încerca prima oară dacă vrea să îți spargă contul

Cele 10 parole pe care niciodată să nu le mai folosești. Pot fi descoperite de orice hacker, deoarece sunt primele pe care le încearcă.
04.12.2023 | 16:30
Cele 10 parole pe care sa nu le utilizezi niciodata Orice hacker le va incerca prima oara daca vrea sa iti sparga contul
Ce parola sa folosești pentru telefonul sau computerul tău. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Parolele pe care le setăm telefoanelor, laptopurilor, computerelor sau diferitelor aplicații trebuie să fie unele puternice, ne sugerează specialiștii. În caz contrar, acestea pot fi ușor descoperite de hackeri, mai ales că unii dintre ei le cunosc pe cele mai des utilizate.

Cele 10 parole pe care să nu le mai folosești, din cauză că pot fi descoperite de hackeri

Dacă nu ți-ai verificat parola de ceva timp, poate este un moment bun să încerci acest lucru. Experții au constatat că milioane de oameni au în continuare parole ușor de spart. Cei de la mymxdata.com au publicat o listă cu cele mai bune coduri pentru dispozitivele și conturile noastre online.

ADVERTISEMENT

Numele, echipele de fotbal favorite, celebrități, numere precum ”123456” sau chiar cuvântul ”parolă” sunt printre cele mai populare parole, în ciuda avertismentelor specialiștilor că sunt foarte slabe și că astfel riști să-ți oferi accesul ușor la toate datele personale.

”Parolele de tipul  123456 sunt folosite pentru securitate de 6,6 milioane de oameni, uimitor. Folosirea unei combinații atât de evidentă pentru hackeri poate pune informațiile tale personale în pericol.

ADVERTISEMENT

Aproape tot ceea ce folosim online, de la servicii bancare, cumpărături și rețelele sociale. Securitatea ridicată a parolelor nu a fost niciodată atât de importantă.Pe măsură ce infractorii cibernetici continuă să pună restricții asupra utilizatorilor.

Evitați să utilizați informații pe care hackerii le pot ghici cu ușurință, în mare parte legate de dvs. Numele, zilele de naștere, membrii familiei, animalele de companie sau hobby-urile care pot fi urmărite cu ușurință. Nu sunt recomandate”, a explicat un reprezentant al platformei mymxdata.com, potrivit mirror.co.uk

ADVERTISEMENT

Concret, la nivel global, cele mai populare parole s-au descoperit a fi: 123456, 123456789, 111111, parol, qwerty, abc123, 12345678, parola1 sau 12234567, la care se mai adaugă numele, numele starurilor sau ale personajelor fictive precum Superman, Batman sau Spiderman.

Cum să ai o parolă puternică

Ca să evitați problemele, adăugați în parolă și majuscule, caractere speciale cum ar fi ”@”/”#”/”?”/”%” și să aibă cel puțin 12 la număr, fiindcă parolele mai lungi sunt mai sigure, de obicei. De asemenea, se recomandă să aveți o parolă de o combinație de litere mici, mari, cu cifre și din nou caractere speciale.

ADVERTISEMENT

Setarea unei parole puternice este cu atât mai relevantă în cazul unor conturi ale unor companii, instituții de stat sau în cazul aplicațiilor bancare. Cu greu sau chiar deloc mai pot fi recuperate date sau banii dacă un hacker va reuși să pună stăpânire pe ele.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în...
OUT! Rapid a anunțat decizia luată în cazul jucătorilor care au petrecut în club după eșecul cu Poli Iași
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Drama unei mari actrițe din România. Bolnavă și cu o pensie umilitoare
Drama unei mari actrițe din România. Bolnavă și cu o pensie umilitoare
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!