Life

Milioane de utilizatori ai produselor Apple, în pericol. Actualizarea falsă care fură bani și parole

Utilizatorii Apple nu mai sunt în siguranță. Notificarea pe care trebuie să o eviți dacă vrei să nu rămâi fără bani și parole
29.11.2023 | 12:09
Milioane de utilizatori ai produselor Apple in pericol Actualizarea falsa care fura bani si parole
Utilizatorii Apple, luați în vizor de Apple. Cum poți rămâne fără bani și parole într-o secundă Sursa foto: Hepta, Freepik
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, utilizatorii Apple au început să primească din ce în ce mai multe mesaje și notificări dubioase. De data asta, banii și parolele tuturor sunt compromise din cauza unui așa zise actualizări.

Utilizatorii Apple sunt luați în vizor de hackeri

În fiecare an atunci când se lansează telefoane și sisteme noi de operare, cei de la Apple promit securitate sporită. În ultima vreme, device-uri lor nu mai sunt deloc scutite de fel de fel de tentative de fraudă.

ADVERTISEMENT

Aproape că a devenit un obicei ca utilizatorii Apple să primeasă mesaje sau mail-uri dubioase prin care să li se ceară să acceseze un anumit link. Odată accesat, datele, parolele și conturile bancare nu mai sunt deloc în siguranță.

Fenomenul fraudei cibernetice capătă amploare pe zi ce trece. Acum, o nouă metodă de păcălire îi are în vizor pe utilizatorii de iOS. Este atât de bine pusă la punct și dezvoltată, că este aproape imposibil să îți dai seama că este periculoasă.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un browser fake, denumit ClearFake care îi vizează pe utilizatorii Apple. Dezvoltat la începutul lunii iulie, inițial, cei în pericol au fost utilizatorii de Windows.

Metoda de păcălire pare foarte reală și funcționează prin trimiterea diverselor notificări prin care se solicită actualizarea browserului Google Chrome. În ceea ce privește utilizatorii Apple, pericolul pândește la tot pasul atunci când se navighează pe site-uri deja compromise.

ADVERTISEMENT

Metode simple prin care poți să îți protejezi parolele și banii

Odată accesat acest cod malicios, telefonul tău poate deveni o țintă sigură a hackerilor. Sunt compromise parolele de la toate conturile, date importante, dar și cardurile pe care le ai, deja, memorate în telefon.

Această metodă nu este periculoasă doar pentru telefon, ci și pentru calculator. Cei care au contul de Apple logat și pe un device de tip Mac pot pierde accesul la diverse documente sau chiar poze.

ADVERTISEMENT

Există și metode prin care poți sta la distanță de astfel de pericole. Cel mai recomandat este să actualizezi constant sistemul de operare pentru a fi sigur. De asemenea, toate aplicațiile trebuie descărcate doar din AppStore sau din surse sigure.

Niciodată nu este recomandat să instalezi aplicații din diverse ferestre pop-up care apar sugerate în timp ce navighezi pe internet.

ADVERTISEMENT
Tags: