Life

Cele 3 obiecte din casă care pot să îmbătrânească prematur tenul. Specialiștii spun că efectele se văd în timp și că e bine să le evităm

Care sunt cele 3 lucruri din locuință care îmbătrânesc pielea. Consecințele negative se observă în timp, transmit experții.
20.11.2023 | 14:10
Cele 3 obiecte din casa care pot sa imbatraneasca prematur tenul Specialistii spun ca efectele se vad in timp si ca e bine sa le evitam
Care sunt cele 3 lucruri din locuință care îmbătrânesc pielea. Consecințele negative se observă în timp, transmit experții. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cele 3 obiecte din casă care pot să îmbătrânească prematur tenul. Specialiștii spun că efectele se văd în timp și că e bine să le evităm. Tot mai multe studii arată că lumina albastră este mai periculoasă decât razele soarelui.

Care sunt cele 3 lucruri din locuință care îmbătrânesc pielea. Consecințele negative se observă în timp, transmit experții

Care sunt cele 3 lucruri din locuință care îmbătrânesc pielea. Consecințele negative se observă în timp, transmit experții care consideră că trebuie să ținem cât mai departe telefoanele mobile și alte dispozitive electronice.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se mai numără tabletele și computerele care au o lumină albastră nocivă pentru pielea omului. Aceasta accelerează procesul de îmbătrânire prin stimularea stresului oxidativ, mai ales dacă le folosim ore întregi.

În plus, perturbă ciclul somn-veghe. Cercetătorii susțin că o persoană care petrece 10 ore pe zi, 5 zile pe săptămână cu telefonul în mână are același impact asupra pielii ca și expunerea la soare fără niciun fel de protecție vreme de 25 de minute.

ADVERTISEMENT

Mai mult, oamenii de știință recomandă să lăsăm deoparte dispozitivele cu câteva ore înainte de somn și să avem spații în casă care nu au deloc ecrane. Totodată, indicat ar fi să luăm în calcul folosirea modului de noapte al ecranului. Acesta schimbă lumina albastră în una galbenă.

Ce alte obiecte trebuie evitate în locuință

În aceeași situație este inclusă și salteaua de pe pat, mai ales dacă este una incomodă și din cauza căreia ne trezim obosiți. Calitatea somnului e foarte importantă și are un impact direct asupra sănătății pielii și asupra stării noastre generale.

ADVERTISEMENT

Din păcate, oamenii de știință au descoperit că un dormitor dezordonat pot pertuba somnul și duce la apariția cearcănelor, a ochilor umflați și implicit a unui ten obosit. Ar fi bine să achizionați o saltea confortabilă și să folosiți perdele blackout pentru un somn odihnitor.

La capitolul obiecte care trebuie evitate în locuință și care duc la îmbătrânirea prematură a tenului se mai numără și lumina nepotrivită și foarte puternică. Becurile care obosesc ochii afectează odihna de peste noapte.

ADVERTISEMENT

Totodată, cercetătorii mai spun că lumina puternică duce la oboseală oculară, riduri și cearcăne. Cel mai indicat ar fi să alegeți un iluminat cald, cu o putere mai slabă, caldă și care imită lumina naturală a soarelui.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Nunta faraonică din Teleorman cu 3 Rolls-Royce care a blocat circulaţia. Cum e...
Nunta faraonică din Teleorman cu 3 Rolls-Royce care a blocat circulaţia. Cum e viaţa în Buzescu fără canalizare şi gaze, dar cu palate
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de...
Andrei Caramitru îi umilește pe românii care câștigă mai puțin de 1.500 de euro
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie