Fotbal intern

Cele cinci dueluri de foc pentru lotul lui Iordănescu. Ei se luptă pentru EURO!

Anghel Iordănescu trebuie să renunţe la cinci jucători din cei 28 convocaţi pentru turneul din Italia, atunci cînd trebuie să anunţe lotul de 23 de fotbalişti pentru Campionatul European din...
12.05.2016 | 15:27
Cele cinci dueluri de foc pentru lotul lui Iordanescu Ei se lupta pentru EURO
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu trebuie să renunţe la cinci jucători din cei 28 convocaţi pentru turneul din Italia, atunci cînd trebuie să anunţe lotul de 23 de fotbalişti pentru Campionatul European din Franţa

Bătălia pentru cele 23 de locuri disponibilie pentru turneul final va fi la baionetă, iar printre fotbalişti care se vor lupta se regăsesc nume sonore ale fotbalului românesc. În perioada 18-30 mai, echipa naţională va efectua un stagiu de pregătire în Italia, pe durata căruia va disputa două partide amicale, cu  Congo pe 25 mai la Como şi cu Ucraina pe 29 mai, la Torino.

ADVERTISEMENT

Pentru acest stagiu, selecţionerul Anghel Iordănescu a convocat 28 de jucători, nu toţi urmând să fie prezenţi la lot de la începutul stagiului, date fiind calendarele competiţionale ale cluburilor la care sunt legitimaţi jucătorii noştri din străinătate.

Primul duel: Filip-Toşca

Astfel, primul duel dintre fotbaliştii care se vor deplasa în Italia va fi cel dintre fundaşi. În compartimentul respectiv şapte jucători sînt deja siguri pentru prezenţa în Franţa. Aceştia sînt: Săpunaru, Măţel, Chiricheş, Dragoş Grigore, Găman, Moţi, Raţ, iar pentru postul de rezervă al capitanul naţionalei a României se vor lupta Stelian Filip şi Alin Toşca. La ora actuală favorit pentru un loc în avionul de Paris este Filip cel care l-a suplinit cu brio pe Raţ în dificila partidă împotirva Spaniei. Din păcate pentru el Toşca, deşi este un fotbalist cu o capacitate mare de efort, a trebuit să joace în acest sezon la Steaua, ba fundaş central, ba fundaş stînga.

ADVERTISEMENT

Duel tare la mijloc: Torje, Maxim, Chipciu

Însă, dacă în comportamentul defensiv va fi doar un singur duel, durerile de cap pentru Anghel Iordănescu sînt în linia mediană acolo unde Torje, Maxim şi Chipciu vor duce o bătălie la sînge între ei. În acest moment Alex Chipciu pare că se află într-un uşor avantaj, după ce Laurenţiu Reghecampf a reuşit să-l pună pe picioare, atunci cînd era mai mare nevoie de el. În ultimele partide Chipciu, deşi nu este un marcator pursînge pare că şi-a găsit şi pofta de gol. În schimb Gabi Torje a recunoscut singur că riscă să piardă lotul pentru EURO după ce antrenorul formaţiei Osmanlispor l-a anunţat că nu mai intră în vederile sale pentru un posibil împrumut, iar din acest motiv nu-l mai foloseşte pe final de campionat. În schimb Torje rămîne cu avantajul meciurilor jucate în preliminariile EURO 2016. Nu în ultimul rînd şi Maxim are şansa lui după ce Iordănescu s-a deplasat special în Germania pentru a discuta cu acesta.

Duelul puştilor: Stanciu-Ivan

Un alt duel interesant pentru un loc în avionul pentru EURO 2016 va fi şi cel al mezinilor echipei naţionale, Stanciu, 23 de ani-Ivan, 19 ani. În prima fază Nicuşor Staciu pleacă cu un mare avantaj după ce l-a convins pe Anghel Iordăenscu de valoarea sa în partidele cu Lituania şi Spania. Însă pe finalul campionatului mijlocaşul campionilor a mai scăzut în evoluţii. La rîndul său, Andrei Ivan, un puşti extrem de talentat al Băniei are şi el punctele sale forte, deşi a reuşit să marcheze în Liga I, în retur, pînă în acest moment doar trei goluri. Totuşi este aşteptată cu mare interes care o să fie pînă la urmă decizia lui Iordănescu.

ADVERTISEMENT

“Bulgarul” vine din urmă: Prepe-Ropotan

Un alt duel interesant între mijlocaşii echipei naţionale o să fie cel pentru postul de “închizător”. Dacă Pintilii şi Hoban vor fi mai mult ca sigur titulari, în schimb pentru prosul de rezervă a acestora se vor lupta Prepeliţă şi Ropotan. La ora actuală Andrei Prepeliţă se află într-o revenire de formă, iar mijlocaşul lui Ludogoreţ a şi jucat în cîteva meciuri din preliminarii. În schimb Ropotan a jucat bine la Pandurii şi este de văzut care va fi decizia selecţionerului.

Ultimul duel: Alibec-Hora

Anghel Iordănescu va avea de ales şi în comportamentul ofensiv. În Italia o să plece cu cinci atacanti: Keşeru, Florin Andone, Stancu, Alibec şi Hora, lăsînd-ul defintiv afară din lot pe Rusescu. Însă în Franţa selecţionerul va trebui să meargă cu patru atacanţi, iar cei care se vor bate pe locul patru vor fi Alibec şi Hora. La ora actuală prin evoluţiile sale Alibec a demonstart că merită cu vîrf şi îndesat să se afle în lotul pentru EURO, iar Hora a reuşit să cîştige titlul de golgheter în Liga I

ADVERTISEMENT

 

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundaşi: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Alexandru Măţel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoş Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moţi (Ludogorets), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo), Alin Toşca (FC Steaua Bucureşti)

Mijlocaşi: Mihai Pintilii (FC Steaua Bucureşti), Ovidiu Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii Tg. Jiu), Andrei Prepeliţă (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua Bucureşti), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua Bucureşti), Andrei Ivan (CSU Craiova), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Nicolae Stanciu (FC Steaua Bucureşti), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra), Ioan Hora (Pandurii Tg. Jiu)

ADVERTISEMENT